FAMILIEVENNLIG: Skodas helelektriske familiebil er basert på Vision iV, og skal visstnok være gledelig lik den lekre konseptbilen. Foto: Skoda Motor
FAMILIEVENNLIG: Skodas helelektriske familiebil er basert på Vision iV, og skal visstnok være gledelig lik den lekre konseptbilen. Foto: Skoda Motor

Skoda lover full familiepakke for pengene:

Firehjulsdrift, hengerfeste og 50 mil rekkevidde

Skoda akter å forsvare posisjonen som praktisk og familievennlig, selv om både drivlinje og designspråk endrer seg kraftig.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Skodas helelektriske familiebil kommer på markedet i 2020 med etterlengtede egenskaper.

I dag bekrefter Skoda i Norge at deres kommende elektriske familiebil, basert på konseptbilen Vision iV, blir en femseter som også kan leveres med hengerfeste. 

Altså en mer familievennlig setekonfigurasjon enn på konseptbilen.

Og muligheten til å trekke en henger – uten at hengervekten er spesifisert.

Fra tidligere er det kjent at modellen vil få firehjulsdrift, to elmotorer med til sammen 306 hester og en rekkevidde på i underkant av 50 mil. Ryktene vil også ha det til at den produksjonsklare modellen blir svært lik Vision iV, som de fleste mener er en svært lekker bil.

– Elbilmarkedet mangler et helt vesentlig alternativ: De store, trygge, fullelektriske bilene med lang rekkevidde og, ikke minst, en pris som er attraktiv for en vanlig småbarnsfamilie. Det er det vi kommer til markedet med nå, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda i Norge.

Skoda åpnet for forhåndsbestilling i juni, og responsen har vært formidabel, sies det fra Skoda-hold.

– Jeg kan love at vi får et voksent volum til det norske markedet, fastslår Meiner.

Les også: Her er de 10 elbilene vi gleder oss mest til i 2020