VAKKER: Klassikeren Jaguar E-TYPE er anerkjent som en av verdens vakreste sportsbiler. Nå kan du få den i elektrisk utgave.
VAKKER: Klassikeren Jaguar E-TYPE er anerkjent som en av verdens vakreste sportsbiler. Nå kan du få den i elektrisk utgave.

Jaguar med nytt elbil-steg:

Setter plugg i klassisk smykke

Jaguar har fått smaken på elektriske biler. I-PACE er lansert, flaggskipet XJ er under planlegging, og nå bekrefter selskapet at sportsbil-smykket E-TYPE skal komme i elektrisk utgave.

Publisert Sist oppdatert

Mange mener denne Jaguar-modellen, som kom i tre ulike utgaver i perioden fra 1961 til 1974, er en av de vakreste sportsbilene som er laget.

Det er en bil som garantert vil fange interesse hos enhver som krysser av i begge rutene «elbil» og «design».

Les også: Er dette årets elbil?

Jaguar Land Rovers London-avdeling presenterte en ombygget E-TYPE for et års tid siden, og nå skriver selskapet i en pressemelding at Jaguar Classic har blitt nedringt av kunder som godt kunne tenke seg den gjenfødte klassikeren.

Den kunderesponsen tar de nå konsekvensen av, og derfor vedtatt å starte produksjon av E-TYPE som ombygd elbil, Jaguar E-TYPE Zero – med utgangspunkt i den andre modellen som kom med V6-motor i 1968, Series 1,5 (den tredje utgaven av E-TYPE kom med V12-motor i 1971).

Motoren skiftes ut med en el-motor på 220 kW og batteripakke på 40 kWh. Bilen vil være nesten like kjapp som originalen, med akselerasjon fra 0-100 km/t på under sju sekunder.

Batteripakken skal ha samme dimensjon og vekt som den opprinnelige sekssylindrede XK-motoren, og plasseres der girkassen opprinnelig lå.

Les også: Her er Jaguars neste elbil

Jaguar skriver at mange av komponentene til bilen også finnes i nye I-PACE. Ved å plassere komponentene på samme sted er det ikke behov for å endre bilens opprinnelige struktur, inkludert bremser og fjæring. Bilen oppfører seg helt som en original E-TYPE, hevder Jaguar.

E-TYPE kommer ikke til å toppe salgsstatistikkene. Det finnes bare to måter du kan få en Jaguar E-TYPE som elbil:

Enten kan du komme med din egen E-TYPE, hvis du skulle være så heldig å ha en slik bil stående i garasjen. Eller du kan kjøpe en restaurert og ombygd bil fra Jaguar Classic.

Prisene for disse to mulighetene er ennå ikke offentliggjort.