ARVTAGEREN: ID.3 skal være Volkswagens neste bestselger, men det er usikkerhet om leveringstidspunktet. Foto: VAG

VW svarer på spekulasjoner om forsinkelse:

– Vi er i rute!

Et anerkjent tysk magasin, som siterte innsidere i Volkswagen-konsernet, hevdet nylig at elbilen ID.3 risikerer å bli kraftig forsinket grunnet programvarefeil. Modellen er reservert av flere tusen nordmenn. Nå går produsenten ut og tilbakeviser at tidsplanen er endret.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Elbilen ID.3, som etter planen skal lanseres til sommeren, beskrives av Volkswagen som produsentens viktigste modell siden bobla og Golf.

ID.3 er den første i VWs viktige storsatsing på elbiler basert på den nye, dedikerte MEB-plattformen.

Automotive News rapporterte den 26. februar om det tyske økonomimagasinet Manager Magazins omtale av programvareproblemene de hevder risikerer kan komme til å forsinke den enormt viktige lanseringen med så mye som opptil et år. Motor omtalte saken samme dag.

Nå går Volkswagen ut med en oppdatering av status for ID.3, der de hevder at tidslinjen for produksjonen ikke er endret. Derimot er åpningen av bestilling for norske kunder utsatt fra første til annet kvartal 2020.

Vi gjengir her statusoppdateringen fra Volkswagens norske importør:

Levering

Det har den siste tiden versert rykter om forsinkelser i forbindelse med ID.3 lansering som følge av utfordringer knyttet til programvare. Vi har nå fått følgende uttalelse fra fabrikk:

«Volkswagen bekrefter at tidslinjen for ID.3, som har vært kommunisert i flere måneder, ikke har endret seg: Verdenspremieren fant sted på IAA 2019, produksjonen startet som planlagt i november 2019 og ID.3 lanseres i løpet av sommeren 2020.

Produksjonen av ID.3 1ST startet med en flat oppstartskurve, og øker jevnlig frem til markedslanseringen i sommer. Volkswagens mål er å levere 30.000 ID.3 1ST til kundene som har forhåndsbestilt bilen i Europa innen utgangen av 2020.

Programvaren installeres i kjøretøyene i produksjon og vil bli oppdatert til den nyeste versjonen før overlevering til kunde.»

Bestilling

Vi hadde håpet på å kunne åpne opp for bestilling av ID.3 1ST for de som har forhåndsbestilt bilen i løpet av første kvartal. Bestilling av bilen planlegger vi nå å åpne for i andre kvartal, og vi vil jobbe for at det skal skje så tidlig som mulig. Husk, du har fortsatt mulighet til å forhåndsbestille ID.3 1ST og således sikre deg at du får din bil innen utgangen av 2020.

Priser

Tekniske data lar vente på seg som gjør at vi ikke kan gå ut med endelige priser. Vi vil informere om priser før vi åpner for bestilling av bilen.