ÅPNER SALGET: ID.3 er elbilen som åpner en ny æra for verdens største bilprodusent, Volkswagen. Trang fødsel til tross – de endelige prisene er nå klare og bilen kan bestilles. Levering tidligst i september. Foto: Volkswagen AG

Kan bestilles fra i dag:

Nå er VW ID.3 1st i salg

Volkswagen markerer en ny epoke for selskapet med lanseringen av den nye elbilen ID.3. Den kan bestilles fra nå til priser fra 351.900 kroner.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: VW har introduksjonstilbud på ID.3 frem til 16. juli. Levering er fra september.

Prisene for de godt utstyrte lanseringsmodellene starter på 351.900 kroner, inkludert frakt og levering i Oslo.
Volkswagen er dermed godt inne i første kapittel av sitt elbil-eventyr som på konsernnivå innebærer investeringer på rundt 350 milliarder kroner de neste fire årene.

– Dagen i dag er en merkedag for alle gamle og nye Volkswagen-entusiaster, og vi gleder oss til endelig å kunne dele prisene på ID.3 1st og åpne for bestilling for de første som har forhåndsbestilt ID.3 1st, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør i Harald A. Møller AS.

Les også: Prisene er noe lavere enn indikasjonene vi fikk fra importøren i mai

HELLIGE TRE BILKONGER: Volkswagen håper deres ID.3 skal ta en like legendarisk posisjon som Bobla og Golf-en.

Motor og drift bak – som Bobla

Den første utgaven av ID.3 har det større batteriet med 58 kWt. En elmotor på den bakre akselen gjør at bilen er bakhjulsdrevet. Maksimal effekt er 204 hestekrefter og maksimalt dreiemoment er 310 Newtonmeter.

– Lanseringsmodellen ID.3 1st produseres i et begrenset antall på totalt 37.000 eksemplarer, og vi har vært offensive og sikret mye biler til norske kunder, sier Ulf Tore Hekneby.

– Det er fortsatt mulig å sikre seg en ID.3 1st i løsningen vår. Lanseringstilbudet varer frem til 16. juli og vi kan love at det blir ikke bedre enn dette, sier Ulf Tore Hekneby.

Les også: Forlenger produksjonen av e-Golf etter ID-trøbbel

Skal følge kønummeret

Forhåndsbestillerne inviteres inn i en digital løsning puljevis etter kønummeret fra forhåndsbestillingen. Løsningen tar kundene gjennom bestillingsprosessen steg for steg, med mulighet for å velge tilbehør, vinterdekk, service- og vedlikeholdspakker, samt finansieringstilbud.

Etter at bestillingen er godkjent i løsningen, kontaktes kunden av sin valgte forhandler for å kontraktsfeste kjøpet hos forhandler.

Som vi har omtalt tidligere i Motor, har Volkswagen slitt med å få på plass programvaren med den ønskede funksjonaliteten og de har måttet bite i det sure eplet og innrømme at datasystemene i bilene ikke vil være helt ferdige ved utlevering.

Les også: Alt i desember kom signaler om datatrøbbelet for ID.3

SNART KLAR: ID.3-modeller fra preproduksjonen på VWs kjempefabrikk i Zwickau i Tyskland. 

Mangler funksjonalitet fra start

De som er tidlig ute får derfor ikke all funksjonalitet fra starten – denne vil måtte oppgraderes senere, hos forhandler. Men importøren kompenserer disse kundene ved å gi dem noen ekstra fordeler, med valg blant to alternativer:

Det ene er å få bilen utlevert fra september, sammen med et medlemskap i noe importøren kaller «ID.3 1st Mover Club». Dette gir flere kundefordeler – og en programvareoppdatering av to digitale funksjoner i starten av 2021.

For kundene som velger å ikke bli med i «1st Mover Club», vil levering skje fra slutten av fjerde kvartal 2020. ID.3 1st vil da bli levert med AppConnect og full AR-funksjonalitet.

For tidlig-kundene vil AppConnect ikke være tilgjengelig før i høst, men bilens telefonsystem via Bluetooth skal ifølge VW fungere som normalt. I tillegg er det visse andre funksjoner som ikke vil være fullt på plass, men Volkswagen lover at funksjonene som mangler ved lansering vil være fullt tilgjengelig etter en – kostnadsfri – oppgradering hos forhandler, som skal finne sted i første kvartal 2021.

I tillegg får de tre års service- og vedlikeholdsavtale på kjøpet. Og gratis vinterhjul.

Les også: Vi ble imponert over Skodas elektriske SUV

Lanseringsmodellen av ID.3 kommer i følgende tre varianter (inkl frakt/levering i Oslo):

  • ID.3 1st: 351.900 kr
  • ID.3 1st Plus: 404.000 kr
  • ID.3 1st Max: 452.200 kr

Bilenes endelige spesifikasjoner er slik:

Grunnmodellen har følgende utstyr inkludert:

  • 2 USB type C uttak

Volkswagen ID.3 1st Plus, som man venter at de fleste vil velge, bygger på den velutstyrte lanseringsmodellen med tilleggsutstyr som LED Matrix lys, ryggekamera og designseter. Inkludert utstyr, utover standardmodellen, er:

Volkswagen ID.3 1st Max er toppmodellen som har alt tilgjengelig utstyr som leveres på ID.3 med bl.a. Head-Up display, panoramaglasstak og komfortseter med elektrisk justering og massasje. Inkludert, utover ID.3 Plus: