ATTRAKTIV: Det har vært rekordstor interesse for den nye rekkeviddedronningen, Hyundai Kona. Nå er omsider prisen klar. Foto: Hyundai
ATTRAKTIV: Det har vært rekordstor interesse for den nye rekkeviddedronningen, Hyundai Kona. Nå er omsider prisen klar. Foto: Hyundai

Hyundais el-SUV starter på 325.000:

Har endelig satt pris på Kona

Over 20.000 nordmenn har signert sin interesse for den kompakte nykommeren fra Hyundai med rekordstor rekkevidde. Nå er også den største spenningen utløst: Prisen.

Publisert Sist oppdatert

Hyundai Norge kan opplyse om følgende utstyrsvarianter og priser på Hyundai Kona:

KONA electric 64 kWt Teknikk får en grunnpris på 325.900 kroner, inkludert frakt og leveringsomkostninger (10.900) levert Drammen.

Du må legge til 10.000 kroner for skinninteriør (335.900) og 20.000 kroner for skinninteriør og soltak (345.900). Metallic lakk koster 4900 kroner.

Les også: Vi har prøvekjørt Hyundai Kona

For markedsdirektør i Hyundai i Norge, Christian Stenbo, er det en gledens dag.

– Mange kunder har ventet lenge på disse prisene, og det samme har vi. Det er dermed en stor glede å kunne presentere prisene i dag. Vi har kjørt en så åpen prosess som mulig siden vi først åpnet interessentlisten 13. juni i fjor, og har stort sett sendt ut et nyhetsbrev i måneden. Det har vi fått mange positive tilbakemeldinger på, men vi må innrømme at venting på pris har vært litt utfordrende. Det gjør dagen i dag ekstra gledelig, uttrykker Stenbo i en pressemelding.

Les også: Tror på storsalg

Med en oppgitt rekkevidde på 482 kilometer ifølge den nye og strengere WLTP-normen, er det bare Opel Ampera-e som er en reell utfordrer på rekkevidde i denne prisklassen. Kona leveres bare med den største av to batteripakker (64 KWt) i Norge.

I tråd med Hyundais markedsstrategi i Norge, kommer bilen mer eller mindre maks utstyrt til de oppgitte prisene.

Da får du blant annet rattvarme, tretthetsvarsler, varmepumpe, head-up-display, parkeringssensorer foran og bak, ryggekamera, ryggeradar, automatisk nødbrems, frontkollisjonsvarsler, aktiv filholder og adaptiv cruisekontroll.

I praksis gjenstår det å velge farge – og eventuelt skinn og soltak.

Over 20.000 nordmenn har meldt sin interesse for nye Kona. Nå skal disse få mulighet til å komme først i køen når de reelle bestillingene skal underskrives.