SPENNENDE: Denne konseptutgaven av Skoda er nærmere produksjonsstart enn de fleste trodde.

Skoda Vision kommer allerede i 2020:

Tsjekk den elbilen!

I løpet av 2020 skal denne elbilen fra Skoda komme på veien. Sporty og familievennlig – og forhåpentligvis like prisgunstig som vi forventer fra det ærverdige tsjekkiske merket.

Publisert Sist oppdatert

Det er en god stund siden Skoda viste fram sin konseptbil kalt «Vision». Og minst like lang tid trodde eksperter flest det skulle ta før bilen ble produksjonsklar.

Men i dag kunne Skoda-sjef Bernhard Maier opplyse at den kommer på veien allerede i løpet av 2020.

Maier forteller at han selv har prøvekjørt en prototype av bilen, og han kan love imponerende plass, fartsressurser og rekkevidde.

Bilen bygges på den såkalte MEB-plattformen, som er skapt for elbiler innenfor VW-konsernet – og som gir en meget effektiv plassutnyttelse.

Les også: Her er Skodas lille by-SUV

Model 3-konkurranse

Bilen får 306 hester og firehjulsdrift – og 0-100 skal gå på under seks sekunder. Rekkevidden oppgis til opptil 50 mil. Batteriet har en kapasitet på 83 kWh og kan lades fra 0 til 80 prosent i løpet av bare 30 minutter.

De utvendige dimensjonene tyder på at den går rett inn i konkurranse med Teslas nye Model 3. Prismessig blir det naturligvis interessant å se hvor Skoda lander. En Tesla 3 med firehjulsdrift får du i øyeblikket fra rundt 430.000 kroner.

Av finesser på Skoda Vision, kan vi nevne følgende:

Dørene har ingen dørhåndtak og åpnes med en liten berøring. De klassiske speilene er også byttet ut med et kamera som gir et 180-graders bilde som vises i bakspeilet.

Les også: Slik er bilprodusentenes elektriske planer