EL-MOTOR NESTE: Volvo-fabrikken i Skövde.

Bygger om klassisk fabrikk:

Volvo investerer 700 mill. i elmotor-produksjon

Fabrikken i Skövde er et stykke klassisk Volvo-historie. Nå skal selskapet investere 700 millioner her for å sikre elmotor-produksjonen i Sverige.

Publisert

Skövde-fabrikken, beliggende i den lille byen midt mellom Vättern og Väneren, har vært en del av Volvo-historien siden selskapet ble grunnlagt i 1927.

I løpet av fem år skal Volvo ha på plass en komplett intern elmotor-produksjon ved denne anlegget, skriver selskapet i en pressemelding.

Volvo har som mål at det globale salget skal bestå av 50 prosent helelektriske biler innen 2025, resten skal være hybrider.

Første fase

I en første fase vil Skövde-anlegget sette sammen elmotorer. På et senere tidspunkt har selskapet til hensikt å bringe hele produksjonsprosessen for elmotorer internt inn i et anlegg i Skövde.

– Den aller første Volvo-bilen fra 1927 ble drevet av en motor bygget i Skövde. Så det er bare passende at de vil være en del av vår spennende fremtid, sier Javier Varela, senior visepresident for industrielle operasjoner og kvalitet i Volvo Cars.

Den elektriske motoren er en sentral del av elbiler, sammen med batteriet og den elektriske drivlinjen. Samspillet mellom disse tre komponentområdene er avgjørende for å utviklingen av elektriske premiumbiler.

Design og utvikling av selskapets elektriske motorer foregår i Göteborg og i Shanghai.