Sjekk små-SUV-en Yaris Cross Adventure:

Toyota lanserer RAV4-lillebror

Det nærmer seg lansering av den nye små-SUV-en Yaris Cross Adventure fra Toyota – som kommer med firehjulsdrift og nå vises i en mer «eventyrlig» utgave.

Publisert

Det er nesten et år siden Toyota slapp de første detaljene om sin nye kompakt-SUV.

Den heter Yaris Cross og er konkurrent til andre kompakte «cross»-biler som VW T-Cross, Seat Arona, Skoda Kamiq, Renault Captur (som kommer som ladehybrid), Peugeot 2008 (i Norge mest kjent som elbilen e-2008), Citroën C3 Aircross og Opel Crossland X.

Til felles har de at de kalles B-segment-SUV-er, det vil si at de deler plattform med småbiler.

Mini-RAV4

Til Norge er det hybridversjonen som er aktuell. Den blir altså Toyotas svar på RAV4 i B-segmentet.

Nå viser de en røffere og mer utpreget SUV-aktig versjon av bilen, ved navn Yaris Cross Adventure.

Adventure-utstyrsgraden skiller seg vesentlig fra Elegant utstyrsgrad som ble vist på verdenspremieren i 2020. Den er ifølge Toyota «designet med tanke på en aktiv livsstil med reiser ut av byen for å utforske nye veier og nye reisemål».

Røffere fremtoning

Den nye modellen har mer SUV-preg over seg gjennom et tøffere utseende med beskyttelsesplater både foran og under støtfangeren bak. Sølvfargede takskinner og 18-tommers aluminiumfelger med mørk grå finish er også standardutstyr.

Interessant for norske kunder er at denne hybrid-SUV-en også har firehjulsdrift – noe som ikke er vanlig i denne størrelseskategorien.

Toyota kaller systemet AWD-i og det veksler automatisk fra forhjulsdrift til firehjulsdrift avhengig av veiforholdene. Det skal gi Yaris Cross-kundene både bedre fremkommelighet og høyere sikkerhet, mener produsenten.

Systemet har en manuell programvelger slik at føreren kan velge den modus som er best tilpasset krevende vei- og føreforhold - enten det er våte og vanskelige småveier eller snøglatte vinterveier.

Overbevisende grunnlag

Det er et godt skussmål i utgangspunktet at bilen er basert på nye Yaris, etter vår mening helt på topp i småbilklassen i dag.

Det mente også juryen for kåringen av årets bil i Europa 2021.

Blant annet innebærer det hele sikkerhetssuiten fra Yaris, som imponerer i denne klassen.

I kupéen er det brukt detaljer i pianosort og også takpanelet er sortfarget. Setene er trukket med skinnimitasjon i en egen design for denne utstyrsgraden og en dekorlist i signaturfargen for Yaris Cross, kalt «Warm Gold», er strukket over dørpanelene på begge sider via det polstrede dashbordet.

Ferdig utstyrt førsteutgave

Rattet er skinntrukket og også girspak-gamasjen er i skinn. Yaris Cross Premiere EditionPremiere Edition er en oppgradert versjon av Adventure utstyrsgrad med eksklusive, skinntrukne seter og spesialdesignede 18-tommers aluminiumfelger med maskinert overflate.

Videre har denne modellen elektrisk operert bakdør med sensorer som gir mulighet for fotbetjening, frontruteprojeksjon og to-tonelakk som standardutstyr.

Den begrensede serien, kalt Premiere Edition, vil være i salg i de første 12 månedene og det blir mulig å reservere på forhånd.

Yaris Cross er designet for europeiske kunder og blir produsert på Toyotas anlegg i Valenciennes i Frankrike.S

Toyota åpner for bestillinger tidlig i 2. kvartal 2021, mens det offisielle salget og de første overleveringene til kunder starter i september 2021.