BEDRE HER OGSÅ? En Model Y på vei ut i lyset ved fabrikken i Tyskland. Nå får Y-versjonen som lages i Kina en oppgradering.

Bestselgeren blir bedre:

Tesla overrasker med opp­gradering av Model Y

Tesla har nå varslet oppgraderinger av flere Kina-produserte versjoner av bestselgeren Model Y. Prisene er ikke endret.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver nettsiden InsideEVs mandag.

Det er foreløpig ikke snakk om en like omfattende oppgradering som Tesla har gitt forgjengeren Model 3, men enkelte av endringene har likhetstrekk.

Blant nyhetene er svarte 19-tommers hjul som erstatning for de blanke Gemini-hjulene som har vært standard. Dagens Model Y kan også fås med svarte hjul, men da er det 20-toms Induction-hjul. Når bilen triller på ett knepp mindre felger, skal den i prinsippet også trille lengre.

Lengre rekkevidde

Den bakhjulsdrevne versjonen annonseres nå med 1,7 prosent lengre rekkevidde, mens Long Range-versjonen skal gå 4,2 prosent lengre enn før. På Teslas kinesiske nettsider blir det referert til offisielle, kinesiske rekkeviddeanslag, men disse avviker fra WLTP-verdiene vi oppgir i Norge.

Det er ikke oppgitt endringer i rekkevidde for Performance-versjonen.

Akselerasjonen på Y med bakhjulsdrift er senket fra 6,9 til 5,9 sekunder, mens øvrige spesifikasjoner er uendret, ifølge Inside EVs.

Mindre støy

Inne har bilen fått bedre støydemping (som i nye Model 3), den har neste generasjon maskinvare for selvkjøring, og den har fått lysstripen og tekstilstoff i dashbordet – som Model 3.

Model Y-bilene som kommer til Norge er stort sett produsert i Tyskland, men det er uklart om Brandenburg-bilene får samme spesifikasjoner.

Det er uansett ventet at Model Y vil få en større oppgradering i 2024.