ØDELEGGENDE: Men bilen blir heldigvis mye mer ødelagt enn de som sitter inni. Polestar 2 er en sikker bil.

Fem stjerner i Euro NCAP-test:

Polestar-suksess i sikkerhetstest

Polestar 2 gjorde ære på sitt Volvo-slektskap og oppnådde fem stjerner i Euro NCAPs første testrunde i 2021.

Publisert Sist oppdatert

Årets første Euro NCAP-sikkerhetstest ble gjennomført i forrige uke og begge bilene som ble testet oppnådde fem stjerner.

Til felles har bilene at det er modeller av nye bilmerker:

Polestar er et søstermerke til Volvo og produserer Polestar 2 i Luqiao i Kina, mens Cupra er en mer sportslig avlegger av Barcelona-baserte Seat.

I tillegg til Polestar 2 var det den spennende nykommeren Cupra Formentor, som kommer hit til landet som ladbar hybrid, som ble testet denne gangen.

Tre ganger fem stjerner

I tillegg ble den ferske elbilen til Lexus, UX 300e, tildelt sine fem stjerner som nytt medlem av UX-familien, som ble testet i fjor.

Polestar 2 fikk 92 poeng for beskyttelse av voksne, 89 poeng for barnebeskyttelse, 80 poeng for beskyttelse av svake trafikanter og 86 poeng for sikkerhetssystemer – noe som er sjeldent bra score.

Cupra Formentor gjorde det en anelse bedre for beskyttelse av voksne, med 93 poeng, fikk 89 poeng for barnebeskyttelse, moderate 68 poeng for beskyttelse av svake trafikanter og 80 poeng for sikkerhetssystemer.

UX 300e ble tildelt hele 96 poeng for beskyttelse av voksne, 85 poeng for barnebeskyttelse, 82 poeng for beskyttelse av svake trafikanter og 77 poeng for sikkerhetssystemer.

Strategi som inkluderer sikkerhet

– Det er nå gått et år siden Covid-19 skapte en global pandemi og bilindustrien har hatt 12 svært tøffe måneder. Bilsalget er svakt og bilprodusentene må finne måter å redusere kostnadene og maksimere fortjenesten på, sier generalsekretær for Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

– Euro NCAP er på plass for å sikre at det ikke går på bekostning av sikkerheten, og det er givende at disse to merkene plasserer den høyt på agendaen. Nå er sikkerheten et sentralt element i produsentenes strategier, og de vet at det er et område der forbrukere ikke vil akseptere en svekkelse av standardene, slår van Ratingen fast.

Detaljer om sikkerhetstestene finner du her.

Se hele Polestar-testen her:

Se hele Cupra-testen her:

Se hele Lexus UX-testen her: