BILDEBEVIS: Sjåføren fikler med mobilen, mens passasjeren styrer bilen.

Nytt kamerasystem:

Kunstig intelligens tok 300 lovbrytere på tre dager

Et flyttbart kamera med kunstig intelligens registrerte 117 brudd på mobilreglene og 180 brudd på bilbeltereglene i løpet av 72 timer.

Publisert

Kamerasystemet testes nå ut i politidistriktet i Devon og Cornwall, sør-vest i England, skriver BBC.

Systemet bruker kameraer med høy lukkerhastighet, infrarød blitz, og et linse- og filtreringssystem for å ta opp klare bilder av passerende kjøretøy. Disse bildene blir så analysert av AI-programvaren.

Rettsforfølgelse

Potensielle lovbrudd blir videre anonymisert, før bildene blir vurdert av politiet. Hvis det eksisterer et lovbrudd, vil sjåføren motta en advarsel eller et varsel om rettsforfølgelse, avhengig av alvorlighetsgraden.

Også i 2022 ble det gjennomført en liknende øvelse over 15 dager i det samme området. Den gang ble det totalt oppdaget 590 brudd på bilbeltereglene og 45 brudd på mobilreglene. 

Du blir tatt!

Adrian Leisk, leder for trafikksikkerhet i Devon og Cornwall, sier dette til BBC News:

 – Da vi prøvde denne teknologien i fjor, ble vi skuffet over antallet sjåfører  som ikke brukte bilbelte. De foreløpige resultatene nå, viser at det også er et problem med mobiltelefonbruk. Vi bruker denne nye teknologien for å sende en klar melding til alle som fortsetter å bruke telefonen bak rattet: Du vil bli tatt!