TESTES: Tesla gjør nå de siste testene av sin pickup Cybertruck.

Tesla med tall og Cybertruck-detaljer:

«Den mest unike bilen som er lansert på flere tiår»

Tesla slapp positive kvartalstall sent onsdag kveld – og oppdateringer om Cybertruck, som nå testes for endelig godkjennelse på flere kontinenter.

Publisert Sist oppdatert

I en omtale onsdag beskrev Tesla sin Cybertruck i ubeskjedne vendinger:

«Dette er kanskje den mest unike bilen som er lansert på flere tiår, og med det følger testing og utprøving av nye teknologier».

For få dager siden ble det første Cybertruck-eksemplaret rullet av samlebåndet, og Tesla hevder de er i rute med oppstart av ordinær produksjon ved den store fabrikken i Texas senere i år.

Preproduksjonsmodeller testes nå over hele verden for endelig sertifisering og godkjennelse.

VANNFAST: Cybertruck er lagd for å tåle litt ekstra.

Sparsomt

Tesla har vært ganske sparsomme med detaljer om bilen, men opplyste onsdag at det blir den første pickupen på under 19 fot (ca. 580 cm) som både får fire dører og et plan på over seks fot (ca. 183 cm).

Det er uklart om bilen blir godkjent for – og kommer i ordinært salg – i Norge.

Det som derimot er helt sikkert, er at pengene fortsetter å strømme inn i Teslas kasser.

Tallene for andre kvartal overgikk analytikernes forventninger både på omsetning og fortjeneste, selv om marginene er noe svekket etter vårens priskrig.

Likt med skjema

Tesla hadde en omsetning i andre kvartal på vel 24,9 milliarder dollar (ca. 249 milliarder kroner) og en fortjeneste pr. aksje på 0,91 dollar (ca. 9,10 kroner). Det var forventet omsetning på 24,2 og fortjeneste på 0,80.

Selskapets driftsmargin i kvartalet var på 9,6 prosent, etter en omsetningsøkning på 47 prosent fra samme kvartal i 2022.

Tesla produserte 479.700 biler i kvartalet – godt i rute med målsettingen om å lage to millioner biler i løpet av 2023. Snaut 750.000 av disse blir laget i Shanghai, mens Berlin-fabrikken skal stå for 375.000.

Cybertruck-produksjonen inngår ikke i 2023-estimatet.

PRODUKSJON: Cybertruck skal produseres ved Gigafactory Texas utenfor Austin.