LANGDISTANSE: Amerikanske Fisker har rekkevidde over 700 km på toppversjonen Extreme.

Fisker kutter prisen:

Refunderer gamle kunder etter nytt priskutt

Fisker Ocean kutter prisen på sin toppmodell Ocean Extreme med 12 prosent. Men ikke nok med det: Kunder som allerede har kjøpt og mottatt bilen, får prisavslaget refundert.

Publisert Sist oppdatert

Med prisreduksjonen selskapet varslet mandag, vil bilen med 707 km rekkevidde nå starte på 599.000 kroner. Det vil gjelde alle bestillinger av bilen.

Prisreduksjoner har blitt høstens melodi i bilbransjen, til glede for kundene.

– Det er avgjørende at Fisker svarer på de konkurranserealitetene som er i det raskt voksende elbilmarkedet, sier Henrik Fisker, merkets gründer og sjef, i en pressemelding.

Men det hører til sjeldenhetene at kunder som allerede har kjøpt bilen, får tilbakebetalt en sum tilsvarende avslaget. Det hører også med at Fisker ennå ikke har utlevert de helt store volumene av Extreme-versjonen.

Tre versjoner

Ocean kom på markedet i sommer med en debutversjon kalt Ocean One. Extreme har stort sett de samme kvalitetene, med noen designmessige unntak.

Fisker åpner for 2024-bestillingen den første mandagen i november, med en forsiktig prisøkning på Ocean-versjonene Ultra og Sport til henholdsvis 539.000 og 399.000 kroner. 

Det er disse versjonene som Fisker venter vil dra det meste av salget i Norge. De har rekkevidde på henholdsvis 690 og 465 km.