Bil fra siden
BILLIG DOBBELTGJENGER: Bare detaljer skiller Chevrolet Bolt fra Opel Ampera-e, men prismessig kan forskjellen oppleves svært stor i øyeblikket. Det kan tolkes som et signal på et elbilmarked i endring.
Elbilimportør varsler endringer i markedet:

Nå dumpes elbilprisene

Under 300.000 kroner for en splitter ny elektrisk Chevrolet Bolt er ikke bare en god pris – men også et signal om at elbilmarkedet er i endring.

Del denne artikkelen

DETTE ER SAKEN: En Chevrolet Bolt er på en DAB-radio nær, den eneggede tvillingen til Opel Ampera-e. Men nå får du en ny Bolt 68.000 kroner rimeligere enn en Ampera-e.

Det er det Oslo-baserte firmaet Bergheim Auto Salg, som har drevet med blant annet import av amerikanske biler siden 1979, som har sett seg nødt til å dumpe prisen såpass kraftig på sine 2019-modeller.

Ikke for å tjene penger på dem, men rett og slett for å få solgt dem i et marked som plutselig er blitt merkbart tregere.

Les også: Her er vår test av Opel Ampera-e

Taper penger

– Vi ser at de eksisterende elbilene ikke selger like godt lenger, og vi ser at etterspørselen etter de nye elbilene ikke er like stor lenger. For oss er det bedre å få inn en del penger og få tømt lageret, framfor å ha død kapital. Vi taper penger på dette, men det første tapet er som regel det minste, sier daglig leder i Bergheim, Roger Øverbye, til Motor.

Han kan fortelle at noen av bilene er kjøpt av andre forhandlere som skal forsøke å selge dem videre med fortjeneste. Øverbye selv vil ha en fot på bremsen framover.

– Vi kommer til å ta inn 2020-modeller også, men i mer forsiktig grad, erkjenner han.

Bolt-modellene han selger har en pris på 299.900 kroner. Det er ganske nøyaktig 68.000 kroner under en tilsvarende Opel Ampera-e.

Med ekstra ladekabler og vinterdekk blir prisen 319.900 ferdig registrert.

Les også: Det er rådyrt å hurtiglade feil med elbilen

Ikke via app

Eneste forskjell på bilene, i tillegg til den nevnte DAB-radioen, er at Opel i øyeblikket leverer en tjeneste, kalt «OnStar».

Tjenesten gir blant annet mulighet til å varme opp bilen via en app.

På Bolt gjøres dette med fjernkontrollen på nøkkelen, altså med litt dårligere rekkevidde. Opel-tjenesten varer imidlertid bare ut 2020.

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.