Tre biler på islagt vann
ISKALDT: Her er de tre nye elbilene fra BMW under vintertesting langt nord i Sverige. Fra venstre: iNext, iX3 og i4. Foto: BMW
Tre nye elbiler på vintertest i Sverige:

BMW lader til kamp

BMWs helelektriske oppfølgere til designbomben BMW i3 er omsider på vei inn varmen. Tre nye elbiler lanseres innen 2021.

Del denne artikkelen

Vi snakker riktignok om biler i helt andre størrelser og prisklasser enn snertne i3, men signalet er tydelig nok:

BMW vil være med i kampen om elbilkundene.

Prototyper av de tre modellene har i vinter blitt testet i Arjeplog i Sverige. Sammen med BMW iX3, som lanseres allerede i 2020, har også BMW i4 og BMW iNEXT vært med på testprogrammet. Disse kommer i løpet av 2021.

Les også: Tesla Model 3 suveren i test

Verdensdebut

– Vi vet mange er nysgjerrige på våre neste helelektriske modeller. De levende bildene fra vinterens tester vitner om at dynamikk og kjøreglede venter, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby hos BMW i Norge

De tre prototypene har blitt testet på islagte innsjøer og i bitende kulde for å presse de elektriske motorene og batteriene til det ytterste.

Mest spenning knytter det seg nok til BMW iX3. Denne går rett inn konkurransen med allerede lanserte Audi e-tron og Mercedes EQC, som får sin verdensdebut i Norge i mai. De tre tyskerne har nærmest identiske i mål og ytelser.

Les også: Vi har testet Audi e-tron

Første i Kina

iX3  får et batteri med nettoeffekt på over 70 kWt og mer enn 270 hester. Batteriet er dimensjonert for 150 kW hurtiglading og rekkevidden blir ifølge BMW på over 40 mil, målt etter den nye WLTP-standarden.

Dette blir den første BMW-modellen som blir produsert i Kina.

I 2021 lanseres så BMW i4, en firedørs-kupé med rekkevidde på over 60 mil, samt konsernets teknologiske flaggskip, iNEXT. Dette blir en stor og luksuriøs SUV, også den med oppgitt rekkevidde på over 60 mil.

I løpet av 2025 vil BMW ha lansert minst 25 elektrifiserte modeller, hvorav minst 12 helelektriske.

Les også: – Dette skal være verdens viktigste bil i 2025

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.