Rød bil på strand foran by
PÅ VEI: Tesla starter leveringene av Model 3 til kunder i Norge i februar.
Model 3-prisene klare:

Billig-Tesla starter på 464.000 kroner

Tesla starter Model 3-leveringene i februar med en prislapp på 464.020 for den enkleste av de tilgjengelige modellene. Den som venter på Tesla-modellen som skulle koste 35.000 dollar, kan måtte vente lenge.

Del denne artikkelen

Tesla opplyser at prisene for de to første Model 3-variantene, den såkalte Long Range Dual Motor All-Wheel Drive og toppmodellen Performance starter på henholdsvis 464.020 og 555.320 kroner.

Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge sier til DN at alle som bestiller i 2018 kan forvente å få bilen levert i løpet av første halvår 2019.

Les også: Her er rapporten fra vår prøvekjøring av Model 3

Sort standard

«Model 3 er en mindre, enklere og rimeligere bil. Den er designet og bygget for å være verdens første elektriske bil for massemarkedet, og er et kritisk steg i vår misjon om å akselerere overgangen til bærekraftig energi», skriver Tesla i en pressemelding.

Den rimeligste modellen som nå kommer for salg har en WLTP-rekkevidde på 544 km, mens Performance-utgaven gjør 0-100 km/t på 3,7 sekunder.

Bilene kommer med sort lakk, sort interiør og 18 tommers hjul som standard.

Les også: Model 3 på plass i Norge

Ikke lønnsomt

Samtidig skriver nettstedet SeekingAlpha.com at det er høyst uvisst når den billigste utgaven av Model 3 kommer i produksjon. Tesla annonserte en ambisjon om å levere den enkleste av Model 3-modellene til en startpris på 35.000 dollar (ca. 296.000 kroner).

Men denne utgaven har ennå ikke kommet i produksjon, fordi Tesla ennå ikke har fått en produksjonsflyt som tar prisen helt ned dit.

I øyeblikket ligger Teslas kostnader på rundt 38.000 dollar for å lage den enkleste Model 3-modellen, i følge en epost Tesla-sjef Elon Musk har sendt sine ansatte.

Tesla har derimot fått både lønnsomhet og tempo på produksjonen av de modellene som nå varsles til levering i Norge, og lager omlag 1000 biler pr dag.

Les også: Slik er bilprodusentenes elbilplaner

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.