FLERE SLIKE: Tesla skal åpne mer enn 30 nye Supercharger-anlegg i Norge det kommende året.

Varsler stor utbygging:

Tesla skal tredoble ladenettverket neste to år

Tesla varsler at de skal tredoble sitt nettverk av Superchargere innen utgangen av 2023. I Norge er det planlagt over 30 nye ladeanlegg.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har doblet størrelsen på Supercharger-nettverket de siste 18 månedene og planlegger for en tredobling i løpet av de neste to årene, sier Drew Baglino, direktør for drivlinjer og batteriutvikling i Tesla.

Under selskapets resultatpresentasjon sist uke varslet han at utbyggingen kommer i tillegg til konkrete tiltak for å redusere køer ved enkelte godt besøkte ladeanlegg – ved å supplere med mobile ladestolper og tilby lavere ladepris på tider av døgnet hvor trafikken er mindre.

Baglino ga ikke detaljer om utbyggingsplanene.

På nettsidene til Tesla Norge er det annonsert åpning av over 30 nye Superchargere i løpet av 2021 og 2022:

Blant disse er fem nye anlegg i Stor-Oslo, to nye i både Stavanger- og Bergen-området, samt ett nytt i Trondheim. I tillegg kommer nye anlegg i byer som Arendal, Bodø, Lillehammer og Røros – samt på mindre steder som Geilo, Reine, Hadeland, Fåvang og Evenes.

I USA har Tesla begynt å åpne sine ladeanlegg også for andre bilmerker, delvis fordi det kvalifiserer selskapet for deler av en støtteordning til ladeinfrastruktur på over 60 milliarder kroner som amerikanske myndigheter har annonsert.

Også i Norge vil trolig Teslas anlegg åpnes for eksterne merker, men noen tidsplan for dette er ikke gjort kjent ennå.