ANGRER: Hans Henning Hobøl solgte bruktbil til Sven Jarle Knoll.

Vitner mot blakk bruktbilselger:

«Det er nok begrensede muligheter for å få pengene»

Hans Henning Hobøl tenkte han skulle tjene en tusenlapp ekstra og unngå bråk etter salget av en bruktbil. Det motsatte skjedde.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatering april 2021: I en ankesak i Borgarting lagmannsrett vinteren 2021 ble Knoll frikjent på alle punkter som han ble dømt for i en tingrettsdom i 2019. Du kan lese saken om frifinnelsen her. Et par uker senere trakk politiet en allerede utferdiget tiltale for påstått nye forhold. En dom fra 2015 på fire års fengsel for omfattende skattesvik og grov økonomisk utroskap er imidlertid rettskraftig.

Torsdag vitnet pensjonisten Hans Henning Hobøl fra Oslo for andre gang mot bruktbilselger Sven Jarle Knoll (54), som i Borgarting lagmannsrett står tiltalt for omfattende bedragerier og underslag mot kundene sine.

Hobøl angrer bittert på at han solgte sin da seks år gamle Volvo V70 til Knoll.

– Jeg hadde egentlig solgt bilen til en privatperson, da Knoll ringte meg og ville kjøpe den.

Knoll tilbød 1000 kroner mer, og fortalte samtidig om alt det negative som kan skje når privatpersoner selger bil til andre privatpersoner, sier pensjonisten.

Men det var med Knoll det skulle vise seg å bli bråk for Hobøl.

60.000 kr.

Oppgjøret for bilen kom aldri. Hobøl måtte engasjere advokat. Syv uker senere fikk han – utrolig nok – tilbake bilen.

Men det kostet Hobøl ca. 60.000 kroner i utgifter til blant annet advokat.

Nå håper han en rettskraftig dom kan gi han pengene tilbake. Men han innser at sjansen er liten, etter at Knoll på få år har gått fra 96 millioner kroner i ligningsformue til 0 kroner.

– Det er nok begrensede muligheter for å få pengene mine, sier Hobøl til Motor.

– Har du mange ganger angret på den 1000-lappen du håpte å tjene på å selge til Knoll?

Hans Henning Hobøl ler godt av spørsmålet, og sier etter hvert:

– Svaret på det må vel bli ja.

Ny rettssak

Hobøl var den første av til sammen rundt 40 vitner som skal vitne i ankesaken mot bruktbilselgeren fra Fredrikstad. De fleste vitnene er tidligere kunder, som har tapt penger.

Like etter ankesaken i lagmannsretten, må bruktbilselger Sven Jarle Knoll i mars møte i Fredrikstad tingrett og svare for nye tiltalepunkter.