MAGISK: Beliggenheten til Sola Strand Hotel er det ingen ting å si på. Hotellet er bygget ut og bygget på og flukter med terrenget.

Sola Strand Hotel

Beliggenheten gir overskudd og energi, men noe svikter

Den 2300 meter lange Solastranden utenfor Stavanger er ganske unik i Norge. Her ligger Sola Strand Hotel like unikt plassert mellom sanddynene. Beliggenheten er det altså ingen ting å si på.

Publisert Sist oppdatert

Sola Strand Hotel

72 poeng

Pris: Vi betalte 1595 kroner for en natt i dobbeltrom inkludert frokost. Inngang til velværeavdelingen koster 125 kroner i tillegg. Prisene varierer. Sola Strand Hotel (135 rom), Nordsjøvegen, Axel Lundsv. 27 på Sola. https://sola-strandhotel.no

Beliggenhet 9/10

Flott beliggenhet rett ved den lange Solastranden og med utsikt mot havet. Også støyende og praktisk nær Stavanger lufthavn, alt ettersom hvordan man ser det.

Rom 7/10

Stort rom med sjøgløtt, men det lukter innestengt og er preget av slitasje.

Standard 7/10

Varierende, og mye er preget av slitasje.

Senger 7/10

Stor, god dobbeltseng – uten sprekk i midten. Men tynne, tunge syntetiske dyner. Putene er greie nok.

Frokost 9/10

Stor frokostbuffet med godt utvalg av pålegg og varmretter, godt brød, fersk frukt, ferskpresset juice, smoothier og flere typer drikke. Også lokale råvarer. Men vi savner noen som hilser.

Bad 6/10

Her burde noen ha reparert småting som er i stykker, og det å dusje i badekaret er ikke ideelt. Gode badeprodukter.

Fellesområder 7/10

Mange lange ganger, men oppholdsrommene er hyggelige med kunst, antikviteter og fin utsikt. Fin velværeavdeling, selv om bassenget ikke er stort mer enn en kulp.

Renhold 7/10

Det er rent og støvfritt – også under sengen, men dekselet til badekaret gjør at det ikke blir ordentlig rent under karet.

Valuta for pengene 7/10

1595 kroner for én person i dobbeltrom – selv om det er fredag – opplever vi som ganske dyrt med tanke på at inngang til velværeavdelingen ikke er inkludert.

Med 135 rom i tillegg til konferansesaler, er hotellet temmelig stort. Det forklarer kanskje velkomsten.

For servicen både i resepsjonen og i spiseavdelingen om kvelden, er preget av hastverk. Du får følelsen av at de egentlig ikke har tid til deg, fordi de har så mange andre gjester å ta seg av.

Innsjekkingen er likevel profesjonell nok, og vi pekes i retning av en lang gang for å finne rommet.

Fordi hotellet er bygget på og ut i flukt med terrenget, blir det mange korridorer og små halve etasjer før vi finner frem.

Rommet lukter innestengt og ubehagelig, men vinduene kan heldigvis åpnes, og selv om vi har fått rom som vender mot baksiden, oppdager vi at vi har utsikt mot sjøen fra hjørnevinduet.

Vi har også utsikt mot flyplassen på Sola. Det høres for å si det sånn, og det hjelper bare litt å stenge vinduene.

Størrelsen på rommet er fin, med dobbeltseng (ikke bare to enkle som er satt sammen), stol og et skrivebord.

Vinduer mot to sider gir mye lys og altså et gløtt av sjøen.  

I 2012 var alle rom totalrenovert, men årene går, det er tydelig. Panelovnen er ødelagt, og det er bare festene som sitter igjen på veggen. Rommet er varmt nok likevel, men det ser ikke bra ut.

Badet er ikke akkurat nyoppusset. Det er ikke noe problem, men det hadde vært fint om de hadde fikset småting som er gått i stykker.

Som håndklekroken som er løsnet og forsøkt fikset med litt papir, og tannglassholderen som henger i en trepinne.

Dusjen er i badekaret, og dekkplaten til karet gjør at det ikke er mulig å få vasket skikkelig innunder. Det ser litt udelikat ut.

Ellers er det gode badeprodukter med sjampo, balsam og body lotion fra velværeavdelingen.

Hotellet er del av De Historiske Hotel og Spisesteder, og kunst og antikviteter gir et personlig og hyggelig preg. Fyr på peisen gjør også sitt.  

Det serveres middag både i strandbaren med store vinduer ut mot sanddynene, og i restaurantavdelingen.

I restauranten får du tradisjonelle middagsretter, mens det serveres småretter i baren.

Smårettene inkluderer både fiskesuppe, blåskjell, hjemmelaget burger og hjemmelaget fish ´n´ chips, så du blir god og mett der også. Men servicen er som nevnt litt hektisk.

Det serveres stor frokostbuffet i en litt trang frokostsal, men med mulighet for å forflytte seg til en annen sal.

Her er det godt brød, oppskåret frukt og grønnsaker, et stort utvalg av pålegg – også lokale oster og hjemmelaget syltetøy, flere varmretter som omelett, eggerøre, bacon, små pølser og ovnsbakte grønnsaker.

Du kan presse din egen juice, og det er mange typer drikke tilgjengelig.

Vi savner egentlig ingen ting, annet enn at noen av de ansatte hilser.

I velværeavdelingen kan du bestille et stort utvalg behandlinger. Det er et veldig lite basseng, og når to par okkuperer hvert sitt hjørne føler vi oss rett og slett som femte hjul på vogna.

Til gjengjeld er det tre ulike badstuer og en kaldtvannskulp som holder seks friske grader.

Du kan forsyne deg fritt med kaldt vann, te og oppskåret frukt. Dessuten kan du bestille vin og bobler hvis du er mer i festhumør enn i komme-i-form-modus.

Inngangen er ikke inkludert i romprisen, men koster 125 kroner. Da har du som hotellgjest også mulighet for å benytte deg av tilbudet i morgentimene før avdelingen egentlig åpner.

Det er beliggenheten som gjør hotellet unikt, synes vi. Å løpe eller gå seg en tur på stranden i det fantastiske lyset over havet, gir overskudd og energi. Rommet og servicen gjør sitt for å tappe den.

(Dette hotellet ble testet i april 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)