RAUS PORSJON: Du skal ikke gå sulten fra bordet - ribbetallerken består av en stor porsjon med ribbe, medisterpølse og surkål.

Veimat-testen 2018: Sparbu Kro

Dagens middag er en skogsarbeider verdig

En diger ribbetallerken med surkål og medisterpølse pluss kaffe og dessert til 160 kroner. Den prisen er det vanskelig å slå.

Publisert Sist oppdatert

Sparbu Kro 2018

65 poeng

Sparbu Kro ligger ved E6 i Sparbu mellom Verdal og Steinkjer, Steinkjervegen 10, 7710 Sparbu. Ikke ladestasjon. https://www.facebook.com/sparbukro/

Førsteinntrykk 6/10

Ufrisk lukt allerede i gangen. Pent oppusset interiør. Bensinstasjon. Internett.

Meny 7/10

Uvanlig stor meny, men liten variasjon. Kjøttkaker, koteletter, ulike karbonader, flere typer innbakt fisk, vårruller og burgermeny. Tre kaker i disken, noen ferdigkjøpte boller.

Smak 6/10

God smak på ribben, bare synd den er helt tørrstekt. God medisterpølse, men en forferdelig brun saus.

Pris 10/10

Gode på pris. Ingen retter over 185 kroner (biff og entrecôte). Dagens middag med kaffe og dessert 160 kroner. Flere retter kan fås i mindre porsjon til 80 og 90 kr.

Service 5/10

Det tar tid før vi blir sett, selv om vi prøver å si hallo. Veldig uinteressert og vanskelig å få svar på ting.

Barnevennlig 9/10

Barnemeny med flere retter fra hovedmenyen til 80 og 90 kr. Barnestoler, smekker og barneservise. Stellebord og ekstra bleier.

Hjemmelaget 6/10

Vanskelig å få ordentlig svar, men alt av farsevarer er ferdig levert. Trolig hjemmelaget surkål og noen kaker i disken.

Drikke 5/10

Brus, juice, iste og saft på kartong. Vannet i plastmugge på disken, har tatt smak av plasten. Virkelig kjipe teposer. Bitter kaffe.

Renhold 5/10

Rent, men det lukter ufriskt, og to store traller står på gulvet med skitne tallerkener hele den timen vi er der.

Toaletter 6/10

Ett felles toalett. Det er rent, men mangler dopapir.

Når porsjonen i tillegg er så raus at den kan mette en med relativt mye mer fysisk kroppsarbeid enn det vi bedriver, får du mye for pengene. To store biter med ribbe, to svære poteter, en raus skje med surkål og enda mer brun saus. Og ja, vi holdt på å glemme snabben med medisterpølse. Når det du gjør er å kjøre veilangs i bil, er det rett og slett overveldende. Men det skal vi ikke klage på.

Vi skal ikke klage på svoren heller. Den ville Ingrid Espelid Hovig vært stolt av, men det er ikke sikkert hun ville hatt tenner igjen etterpå. Svoren er rett og slett steinhard. Kjøttet er godt på smak, men helt tørrstekt. I kantene er det nesten svartbrent.

Surkålen er nok hjemmelaget, men litt slapp. Surkål bør ikke ligge og bade i vann. Medisterpølsen er veldig god, og potetene for en gangs skyld til å spise opp. Men den brune sausen? Den er noe av det verste vi har smakt. Den leder tankene hen på sjokoladeformkake, og det er ikke godt når det skal smake saus.

Til dagens kan du velge mellom gele, sjokolade-, karamell- eller mandelpudding. Mandelpuddingen er vanlig halvfabrikata med en god rød saus og en kremklatt fra flaske. 

Det går selvfølgelig an å kjøpe seg et kakestykke i stedet. Ostekaken og Kvæfjordkaken er hjemmebakt, men vi går for det som er inkludert.

Menyen er stor, selv om den ikke innbyr til å så mye variasjon. Det er mye kjøttkaker, flere typer karbonader, biff, entrecote og forskjellige typer innbakt fisk. Prisen er det ikke noe å si på. Dette er blant de rimeligste veikroene. I tillegg kan du velge blant 14 retter i liten porsjon til mellom 80 og 95 kroner. Det er de samme rettene som på barnemenyen. Stort billigere går det ikke an å spise på en veikro.

Det virker det som om lokalbefolkningen setter pris på. Det er sjelden vi ser så mange lokale komme innom for å spise. Vi la merke til det samme i fjor. Kanskje henger det sammen med pris. Du slår liksom ikke akkurat på stortromma selv om du velger å spise middag her.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)