Eksteriør av Hotel D'Angleterre, København
DRONNINGEN: D'Angleterre er et av Nordens flotteste hotell, verken mer eller mindre.
Badet på en suite på Hotel D'Angleterre
DRONNINGEN: D'Angleterre er et av Nordens flotteste hotell, verken mer eller mindre.
Hotelltesten: Hotel D'Angleterre, København

Dronningen er tilbake

D`Angleterre er det man kaller et ikon. Nå har dette hvite klassiske hotellet gjenoppstått, etter en nylig sagnomsust renovering. Det er bare lekkert. Og det skulle bare mangle, til den prisen.

Del denne artikkelen
84 Poeng

Det er uniformerte vakter ved døren, og det er med en viss ærefrykt man går innenfor dørene til D´Angleterre.

Hvem har ikke drømt om å bo her?

Hotellet er privat eid, og i Danmark har man kunnet følge renoveringen av hotellet i en dokumentarserie.

Det synes at det er nytt, samtidig som man har valgt en stil og kvaliteter som kler bygningen godt, selv om noen kanskje vil synes det er litt vel vovet med den lilla fargen som går igjen på vei ned til kjelleren og spa-avdelingen.

Frokost på Hotel D'Angleterre

Vi hadde gledet oss spesielt til svømmebassenget, men der var det rett og slett for mange mennesker, og den begrensede åpningstiden fra 08.00 til 19.00 ga heller ikke muligheten for den luksus det er å svømme alene, eller nesten alene.

Men når du lukker døren til rommet er du i en luksus-kokong og en bryter på veggen sørger for at du ikke blir forstyrret hvis du ikke ønsker. Rommet er rett og slett en nytelse.

Baderom på Hotel D'Angleterre, København

Og når man likevel forlater rommet for å gå ut til middag, så er det å vandre ned de brede trappene litt som å være med i en film.

Joda, det er nesten akkurat som vi har drømt om.

(Testet av Motor-redaksjonen mars 2017. Ingen vet at vi tester hotellene når vi bor der)

Sengedetalj på Hotel D'Angleterre 

84 Poeng

Hotel D'Angleterre

Pris: 4.200 kr (norske) med frokost. I et standardrom. Dog med balkong.
Vi testet: Hotel D´Angleterre Kongens Nytorv, København. 4 minutter å gå til ladestasjon i P-hus i Borgergade.

Rom og utsikt 10/10

10

Nydelig rom. Topp kvalitet, gjennomført ned til siste detalj. Selv om vi har et standardrom er det god størrelse på rommet og på badet. Vi fikk også balkong, og elsket utsikten over takene.

Seng og søvn 8/10

8

God seng, nydelige dyner og puter. Sengetøyet kunne vært bedre, særlig putetrekkene, og en sengegavl med tekstiler oppleves litt uhygienisk.

Badet 10/10

10

Dette er et sånn bad du drømmer om. Kvalitet i hver detalj. Bare den tunge skyvedøren inn til badet forteller sitt. Klassisk, lekkert, funksjonelt. Gode toalettartikler, selvsagt.

Rent og pent 10/10

10

Her har man gått grundig til verks. Gullende rent.

Frokost 7/10

7

God frokost, særlig nydelige juicer og smoothie. Supergod Bircher müsli (sveitsisk frokostgrøt). Ellers godt utvalg, men ikke noe mer enn forventet. Anledning til bestille ekstra retter (mot betaling), som pochert egg. Det burde være unødvendig til denne prisen.

Service 7/10

7

Superprofesjonell. Vennlig. Men vi hadde bedt om mulighet for tidlig innsjekk, uten at det ble levert. Fikk sjekket inn på minuttet 15.00, som er innsjekktid. Ved frokosten kunne vi ikke få et stort bord, fordi vi ikke var mange nok, på tross av halvtomt lokale som forble halvtomt (ville gjerne ha plass til avislesning).

Fellesområder 7/10

7

Spa-avdelingen er deilig, med te, svømmebasseng og badstuer (felles). Men generelt sparsomt med fellesarealer å slappe av i. Lite treningsrom, med kjellerfølelse. Igjen bitte litt skuffende med tanke på prisen.

Design og standard 10/10

10

Klassisk stil. Kvalitet i absolutt alle detaljer. Bare gangene på hotellet er en opplevelse, med sine fløyelstapeter og sin kunst. Her er mange detaljer å glede seg over. Overalt.

Beliggenhet 9/10

9

Hotellet ligger på Kongens Nytorv, vanligvis med utsikt mot Nyhavn hvis du har rom som vender den veien. Vi var like fornøyd med et rom på siden, særlig siden byggearbeidet på torvet gjør det lite attraktivt og sperrer utsikten.

Valuta for pengene 6/10

6

Det er markedet som bestemmer prisene, men dette er dyrt. Særlig irriterende å betale ekstra for frokostretter som ikke er på buffeten, når frokosten koster hundrevis av kroner. Det er stas å være gjest her, men du blir ikke behandlet som prinsessen på erten.

Konkurrenter