INGEN FOLK: Du møter ikke ansatte på Citybox i Oslo, men servicen er likevel helt OK.

Hotelltesten: Citybox, Oslo

Smart, billig og effektivt

Ingen mennesker bak resepsjonsdisken, ingen minibar og ikke TV. Sånn kutter man kostnader – uten at det egentlig går utover komforten.

Publisert Sist oppdatert

Citybox Oslo

82 poeng

Pris: 799 kr for dobbeltrom uten frokost. Priser fra 645 kr på nettsiden. Wifi er gratis. Citybox. Prinsens gate 6, Oslo. 7 minutter å gå til ladestasjon i Oslo S P-hus.

Beliggenhet 8/10

Rett ved Operaen og Oslo S. Det kan ikke bli mye mer sentralt. Området er i skjæringspunktet mellom slitent (uten at det virker utrygt) og trendy.

Rom 8/10

Lyst, enkelt, moderne og overraskende stort. Utsikt mot gata med trikker og veiarbeid. Vinduene stenger lydene ganske godt ute, og det er ingen støy fra korridoren eller fra de andre rommene.

Standard 8/10

Nytt, moderne og ekstremt effektivt. Ikke rom for dill og dall, og det kan nok oppleves litt klinisk, men egentlig veldig greit.

Senger 7/10

Stor dobbeltseng med tynne, syntetiske dyner og puter, men det er rent og delikat med enkle, pene pynteputer i ull. Lite dill her også. Gode madrasser.

Frokost 7/10

Kan kjøpes i kafeen med inngang fra hotellet. Kaffe og croissant eller bollevariant kr. 60 kr. Yoghurt fra Rørosmeieriet med granola 29 kr og skikkelig blings og kaffe til 99 kr. Savner påfyll av kaffe og te og mer enn én type grove brødskiver.

Bad 8/10

Grei størrelse og effektivt utnyttet. Varmekabler i gulvet og pene, nye fliser. Litt lite plass til toalettsaker. Flytende såpe ved vasken og i dusjen, men ikke sjampo og balsam.

Fellesområder 9/10

Flere fine sitteområder og eget møterom. Likevel litt følelse av ungdomsherberge.

Renhold 9/10

Utrolig rent og fresht. Bor du her flere netter, blir det ikke vasket hver dag så sant du ikke ber om det.

Valuta for pengene 10/10

Ja! Under 800 kroner for et pent, rent og nyoppusset dobbeltrom midt i Oslo sentrum er en god pris. I lavpriskalenderen på nettsiden finner du dobbeltrom helt ned i 645 kroner.

«AM I LIVING in a box, am I living in a cardboard box?» Jeg nynner en gammel 80-talls slager foran innsjekkingsautomaten.

Det er noe med hotellnavnet, men også konseptet.

Tre automater og en kasse å deponere hotellnøkkelen i. Ingen som ønsker velkommen, men heller ingen kø foran en resepsjonsdisk.

Noen få tastetrykk og ut kommer nøkkelkort og informasjonsskriv. Dermed har du adgang til boksens indre liv.

Dobbeltrommet er overraskende stort med seng og skrivebord og to vinduer mot gaten.

Dobbeltrom på Citybox hotell.

Enkeltrom på Citybox hotell

Familierom på Citybox hotell

Men det er ikke TV, ikke minibar, ikke garderobeskap, og det siste er kanskje det eneste du vil savne.

Men det er godt med knagger og hengere til klærne, til og med en «blanket butler», altså en knagg til å henge sengeteppet på.

Hva med renhold? Det er ikke støv hverken på hyller eller stikkontakter, og ikke en hybelkanin under sengen.

Det eneste å sette fingeren på er lampen i taket. Den er avslørende hvit, og der ligger de døde fluene tett.

Badet er like rent, like effektivt og størrelsen slett ikke verst. Det blir ikke vasket hver dag, men vil du ha rene håndklær, kan du kontakte det døgnåpne kontoret i 1.etasje.

Så det finnes faktisk folk her! Og jeg kan chatte med dem på Facebook.

Jeg sender en melding og får personlig og hyggelig svar med smilefjes og hele pakka.

Når jeg sjekker ut neste dag, har jeg ikke møtt et menneske, og likevel opplever jeg at jeg har fått all den hjelpen jeg trenger.

(Testet i mai 2017. Ingen vet at vi tester hotellet mens vi bor der.)