ENJOY: Nyt svømmebassenget (og kanskje også baren…?) på Manon Les Suites. Foto: Guldsmeden Hotels
ENJOY: Nyt svømmebassenget (og kanskje også baren…?) på Manon Les Suites. Foto: Guldsmeden Hotels

Hotelltesten: Manon Les Suites, København

Røff og barnevennlig luksus

Hotelltesten tør påstå at dette er Skandinavias kuleste og hyggeligste hotell.

Publisert Sist oppdatert

Manon les Suites København

96 poeng

Pris: Vi betalte 2.200 norske kroner for en liten suite (med plass til 3, pris for ekstra oppredning er 400 danske kroner). Frokost koster 125 danske kroner per person. Halv pris for barn under 12 år. Gratis wifi og adgang til gym og sauna. Sykler kan leies. Manon Les Suites, Gyldenløvesgade 19, København

Beliggenhet 8/10

Hotellet ligger svært sentralt og føles veldig urbant. Noen av rommene vender mot en bakgård, mens de fleste vender ut mot gaten. Noen liker det, vi synes det ble litt mye støy. Men vi fikk altså ørepropper.

Rom 9/10

Fantastisk rom. Både koselig og rå følelse, med materialer i tre sammen med betong. Fine lamper, gode sofaer, og svært praktisk romløsning. Utsikt mot gaten. Sjekk om du kan åpne vinduene på rommet du booker inn på. Var litt problemer på noen rom da vi var der, mulig det er løst. Personlig vil vi gjerne ha mulighet til å åpne vinduet. Godt med knagger, en sjeldenhet.

Standard 10/10

Designene på dette hotellet er i slekt med de andre Guldsmeden-hotellene i Købehavn, men for hvert hotell tas designen et skritt videre. Her snakker vi stort hopp. Det er både originalt, funksjonelt og vakkert.

Senger 10/10

Veldig god himmelseng. Dunputer og dundyner. Deilig sengetøy. En liten sengepakke med blant annet ørepropper ligger på sengen. Vi er i storbyen...

Frokost 9/10

Bærer preg av hotellets grønne filosofi. Lite pølser og bacon, med andre ord. Men nydelige salater, oster, eggerøre, kaker, granolaer, birchermüsli, croissanter og juicer blant annet. God kaffe, og latte og andre kaffevarianter kan bestilles. Litt små bord, og kan bli litt kø ved buffeten.

Bad 10/10

Lekkert bad, i sort, hvitt og grått. Dusjnisje, vask i betong. Veldig gode økologiske produkter til hår, hud og hender. Rikelig med håndklær (økologisk bomull), tøfler og badekåper. Et perfekt bad, bortsett fra kanskje litt liten plass å legge fra seg toalettmappe på. Men på vårt rom er det masse benkeplass rett utenfor badet.

Fellesområder 10/10

Taket, det hele.

Renhold 10/10

Hotellet er nyåpnet, men alt byggestøv er vasket ut, og rommet oppleves som strøkent, også når det gjelder renhold.

Valuta for pengene 10/10

Svaret på det er ja. For noen hundrelapper ekstra får du en luksuriøs helg i København sammenlignet med svært mange andre hoteller. Her er det lett å trives, enten du er på jobbreise, jentetur, romantisk tur eller familietur.

Førsteinntrykket er litt stusselig med en resepsjon som virker trang. Men på Manon Les Suites skal man ikke skue hunden, eller apen, på hårene.

Når du vel er innenfor oppleves hotellet som en magisk jungel. Og barna kan gjerne henge på. Det er mulighet for ekstrasenger på alle rom, pluss kjøkkenkrok.

PLASS: Store, smarte rom.
PLASS: Store, smarte rom.

Det er fire superbra ting med dette hotellet.

Det du først legger merke til når du er innenfor er bassenget, som ligger i det jungelaktige atriumet på hotellet, og som inngangsdørene til alle rommene vender mot.

VARM VELKOMST: Ditt nye hjem i København?
VARM VELKOMST: Ditt nye hjem i København?

Det er spektakulært vakkert, rett og slett. Det er den ene tingen, og ja, du kan selvsagt svømme i dette bassenget.

Les også: Her er en håndfull andre gode København-hotell

Den andre tingen er takterrassen og restauranten hvor frokosten serveres. Verdens beste kontor, hvis du trenger å jobbe, og mulighet for å slange seg ute i de store lounge-sofaene når været tillater.

PAUSE: Takterassen er statselig.
PAUSE: Takterassen er statselig.

Badstuen er også her oppe på taket. Det er et stykke å gå mellom bassenget, treningsrommet og badstuen, men hotellet har selvsagt heis. Og Manon Les Suites har de beste og fineste badekåpene på noe hotell vi har vært på i Europa.

De aller fleste hoteller, også luksushotellene, tilbyr som regel frottebadekåper, ofte litt stive og utvaskede. Her er badekåpene i silkemyk bomull, økologisk selvsagt. Hotellet har en tydelig grønn profil, og det er ikke bare noe de sminker seg med, men et ekte engasjement, slik vi bedømmer det.

SVETT: Manon Les Suites har et treningsstudio av den sjeldne sorten.
SVETT: Manon Les Suites har et treningsstudio av den sjeldne sorten.

Den tredje superbra tingen er det fine treningsrommet i kjelleren. Det er sjelden å oppleve et gym av denne kvaliteten, selv på et luksushotell.

Og den fjerde?

Det er rommene. Dette er ikke rommene for deg som liker klassisk luksus, dette er langt unna marmor og gullkraner. Her er det betong og tre som gjelder, men det er likevel gjennomført lekkert, med mange detaljer å glede seg over.

SOVE: Myk og god seng frister.
SOVE: Myk og god seng frister.

Selv om den minste suiten er på 34 kvadratmeter oppleves den mye større. Det er denne romtypen det er aller flest av, her er det plass til en ekstra seng. I de andre romtypene er det plass til to ekstra senger.

I tillegg kommer den vennlige og uformelle servicen som Guldsmeden-hotellene er kjent for. Dette er ikke et snobbete hotell, og hotellet kler heller ikke snobbete gjester.

MATPAUSE: Restaurant og bar på Manon Les Suites
MATPAUSE: Restaurant og bar på Manon Les Suites

Så hva mer kan man ønske seg av et hotell? Svært lite. At det var billigere selvsagt, men ting må jo henge sammen. Her føles det som om noen vil gi oss en opplevelse, og ikke bare sitter på bakrommet og teller penger.

(Hotellet ble testet i mai 2017. Ingen vet at vi tester hotellet når vi bor der).