ET ROM MED UTSIKT: Terrasse med en benk og utsikt over Søerne og byens tak gir en følelse av luksus, og rom med terrasse er ikke dyrere enn et vanlig rom. Foto: Steel House

Hotelltesten: Steel House, København

Litt luksus på budsjett

TESTVINNER! Et dobbeltrom til 657 kroner og en følelse av design og et snev av luksus midt i byen - det er en uslåelig kombinasjon.

Publisert Sist oppdatert

Steel House, København

84 poeng

Pris: Vi betalte 675 norske kroner (500 DEK) for et dobbeltrom med terrasse, uten frokost. Terrasse koster ikke noe ekstra. Rom fra 400 DEK på nettet. Flersengsrom fra ca. 165 kroner per person. Tilgang til felles kjøkken, svømmebasseng og trimrom for ca. 20 danske kroner. Steel House Herholdtsgade 6 Tlf. +45 33 17 71 10

Beliggenhet 10/10

Rolig område på Vesterbro med utsikt til Søerne (vannet) på den ene siden. Knapt 10 minutter å gå til Hovedbanegården og Tivoli. Topp synes vi, men det er altså noen minutter å gå.

Rom 8/10

Lekkert og kompakt med smarte løsninger. Store vinduer langs den ene veggen, men knapt noen gulvplass. Kofferten plasseres i et hulrom under sengen.

Standard 10/10

Gjennomført i en stil som kler det gamle fagforeningsbygget til Dansk Metal. Solid, moderne og preget av at dyktige arkitekter har vært inne i bildet.

Senger 8/10

God seng, og dynene er ikke av de tynneste og kjipeste.

Frokost 5/10

En pose med ferdigsmurt rundstykke - så seigt, en müslibar - så vond, en flaske juice og en kopp kaffe. Billig (49 DEK), men seige greier som nok har stått en stund.

Bad 8/10

Lite, men lekkert. Kranen spruter vann, og såpen er økologisk, men lukter ikke behagelig. Flere kroker og en liten hylle å sette ting på.

Fellesområder 10/10

Stort loungeområde med gode sofaer, stoler og langbord. Felles kjøkken hvis du vil lage din egen mat, et lite svømmebasseng og trimrom mot rimelig betaling.

Renhold 9/10

Godt renhold, men litt støv på lister og karmer.

Valuta for pengene 10/10

Ja. Et dobbeltrom til 657 kroner (500 DEK) gir virkelig mye for pengene.

De kaller det luksushostel og kombinerer det beste fra et vandrerhjem med design og god arkitektur som står i stil med at bygget en gang huset fagforeningen til Dansk Metal.

Er du av den sosiale typen og/eller på et stramt budsjett, kan du velge køyeseng i fire- eller seks-sengs rom med bad og tilgang til låst skap.

For å betrygge dem som ikke sover hvor som helst og med hvem som helst, finnes det både enkeltrom og dobbeltrom med bad helt for deg selv. Det er smått, men delikat og lekkert.

Alle har tilgang til det beste på Steel House – en stor og hyggelig lounge med gode sittegrupper, en enkel bar, arbeidsstasjoner, felles kjøkken, svømmebasseng, trimrom og ulike aktiviteter. Lounge og arbeidsstasjoner er gratis naturligvis, det andre er tilgjengelig for bare noen tiere.

Det er lagt opp til at det er sosialt, men vi savnet å møte noen. Selv om vi mer enn gjerne sjekker inn på skjerm, hadde det ikke gjort noe om det var noen som hilste blidt. Det gjør de ikke bak disken, de er mer opptatt av hverandre. Unntaket er han som leverer ut frokostposene.

Posen til 49 danske kroner inneholder et ferdigsmurt rundstykke – seige greier og neppe smurt samme morgen, en liten müslibar som smaker tørre erter (den gikk til duene), og en liten flaske juice. Kaffe eller te får du i et pappkrus. Det er effektivt, billig og du kan ta det med deg i hånden hvis du har dårlig tid. Men det beste er nok å finne en kafé i nærheten og ta «morgenmaden» der.