FANTASTISK VELVÆREANLEGG: Noe av det fineste vi har sett, og med bassenger både ute og inne. Foto: Tom Gustavsen
FANTASTISK VELVÆREANLEGG: Noe av det fineste vi har sett, og med bassenger både ute og inne. Foto: Tom Gustavsen

Hotelltesten: Røros Hotell

Kanskje er dette Norges beste hotell

Det er ikke spesielt trendy, men på dette hotellet får du sjeldent mye for pengene. Dessuten ligger det på et av Norges vakreste steder.

Publisert Sist oppdatert

Røros Hotell

86 poeng

Pris: Røros Hotell, An-Magrittveien 48, 7374 Røros, Telefon:72 40 80 00, ladestasjon

Beliggenhet 10/10

Røros - trenger vi å si mer. Hotellet ligger en fem minutters sparktur fra kirken og sentrum, og vegg i vegg med kulturhuset, hvor du blant annet finner kino.

Rom 9/10

Vi ser til kirken. Det er så flott! Selv om det er vårmåned er Røros fortsatt kledd i hvitt. Interiøret er litt 80-talls, men rommet har god størrelse og er både funksjonelt og lett å trives i. Ny TV.

Standard 8/10

Hotell bygget i tre omganger. Ingen arkitektonisk perle, men inne er det veldig hyggelig og mange detaljer å glede seg over, som lampene.

Senger 8/10

Alle madrassene er nylig skiftet ut. De fortjener ikke en tier, men er gode. Med den friske luften ute er det deilig å kunne ha vinduet åpent, uansett temperatur, men både dynene og putene er syntetiske (som vanlig). Til gjengjeld er det fine ulltepper på sengene.

Frokost 7/10

Stor fin frokostsal med utsikt. Mange godsaker, fristende pannekaker og veldig god lokal yoghurt. Flere av gjestene skryter, men det svikter litt i noen detaljer for vår del: Eggerøren er tørr, speileggene har bacon som så vidt er stekt. Anonym kaffe og kjedelig brød.

Bad 8/10

Funksjonelt med god benkplass ved vasken. Stort speil og hårføner, litt knapt med dusjsåpe og sjampo til å være et dobbeltrom. Dusj i badekar er ikke vår favoritt, men på den annen side, da kan du ta et bad.

Fellesområder 8/10

Hyggelige stuer og et helt fantastisk velværeanlegg. Dessverre litt skittent (hår i dusjen). Sammen med manglende betjening og lite såpe trekker det ned.

Renhold 9/10

Ja, vi finner ikke noe å klage på. Vi liker tregulv, det føles renere enn teppe. Det brune merket på vasken viser seg å være et brennmerke.

Valuta for pengene 9/10

Absolutt, sjeldent mye valuta for pengene vil vi si. Litt bedre oppfølging av velværeanlegget og litt flere detaljer på plass til frokost, så blir det full score neste gang.

Solen er på vei ned og farger fjellet oransje idet vi ankommer Røros Hotell. Her er det mye folk, den store parkeringsplassen er nesten helt full, men vi finner så vidt en plass.

INGEN PERLE: Røros Hotell er bygget i tre stadier, men inne er det sjeldent hyggelig. Foto: Henrik Fjørtoft
INGEN PERLE: Røros Hotell er bygget i tre stadier, men inne er det sjeldent hyggelig. Foto: Henrik Fjørtoft

Hotellet er også oransje. Røros Hotell er en murbygning satt opp i tre faser som har samme farge, men ellers bærer preg av å «få satt opp et hotellanlegg».

Det er heldigvis ikke førsteinntrykket det skal stå på. Sparkene som er parkert utenfor trappa bærer bud om noe annet, og vel innenfor bedres førsteinntrykket veldig. Her er det lunt og vakkert innredet, med store peiser.

Dessuten er resepsjonisten sjeldent hyggelig, og hun anstrenger seg for å finne et rom i den nyere delen, med fin utsikt. Det er sjelden at hotellbetjeningen strekker seg  såpass. Men på Røros Hotell er det mange som går den ekstra millimeteren.

Både i spisesalen, hvor vi blir ønsket velkommen til å smake på en bit med ostekake fra den fristende dessertbuffeten uten at det blir fakturert (vi hadde dessverre spist middag på veien), og i baren, hvor det både bys på ekstra isbiter og ekstra lime. Ikke store ting kanskje, men det er detaljene som avgjør helhetsinntrykket.

STORT OG FUNKSJONELT: Rommet er om ikke en estetisk nytelse, så rent og trivelig.
STORT OG FUNKSJONELT: Rommet er om ikke en estetisk nytelse, så rent og trivelig.

Vi bestemmer oss for å sjekke ut velværeavdelingen. Badekåpe kan leies for 100 kroner, men det er nok av håndklær. Og når du kommer innenfor ... Finere har vi rett og slett ikke sett. Anlegget er bygget i tre og betong, med blant annet badstuer og bassenger inne og ute. Synd det ikke er noen i kafeen, og at det ikke står drikkevann framme.

På kvelden sparker vi en tur til sentrum. Først til kirken, som nylig er pusset opp. Det finnes knapt finere kirke i Norge, ei heller kirkegård. Fattigfolk fikk aldri komme inn i varmen, men måtte gå opp trappene utenfor til galleriet. Og trebygningene og gatene som nå er både pittoreske og idylliske, står på grunn med dramatisk og voldsom historie, med ingredienser som nådeløse svensker, gruvedrift og isende kulde.

VAKKER UTSIKT: Fra rommet ser vi mot kirken på Røros. Foto: Henrik Fjørtoft
VAKKER UTSIKT: Fra rommet ser vi mot kirken på Røros. Foto: Henrik Fjørtoft

Sånn sett er det nesten blasfemisk å drive med hotellanmeldelse. Desto hyggeligere å kunne si at det er klasse over driften. På Røros Hotell er det lett å trives, rett og slett. 

Pluss: Atmosfæren og velværeanlegget. Og selvsagt – at det ligger i Røros.

Minus: Ikke den vakreste arkitekturen.

(Hotellet ble testet i mars 2018. Ingen vet at vi tester hotellet under oppholdet)