LUKSUS? Ja, ved første øyekast. Men Norefjell Ski & Spa innfrir ikke.
LUKSUS? Ja, ved første øyekast. Men Norefjell Ski & Spa innfrir ikke.

Hotelltesten: Norefjell Ski & Spa

Dyr moro med bismak

En prisvinnende resort med stive priser hever forventningene mange hakk. Dessverre innfrir ikke Norefjell Ski & Spa. Hvorfor? Slitasje, dårlig renhold og manglende service står ikke i stil med prisen.

Publisert Sist oppdatert

Norefjell Ski & Spa

64 poeng

Pris: 3.995 kroner per døgn for 3-roms leilighet (plass til 6). Inkludert gratis tilgang til spa og basseng. Tillegg på 480,- per døgn for frokost (2 barn, 2 voksne). Tillegg på 600,- for sengetøy og håndklær. Norefjell Ski & Spa, Bøeseter, 3536 Norefjell

Beliggenhet 9/10

Nydelig beliggenhet for alle behov. Fin nærhet til naturen. Ski in/out, langrenn og turstier utenfor hotelldøren. Parkering i garasje.

Rom 7/10

Stor leilighet med tre soverom. Pent interiør og god planløsning. Vakker utsikt. Noe slitt inntrykk.

Standard 8/10

Flott anlegg i tre og stein, og vakkert interiør. Pene rom og leiligheter. Lekre fellesområder, fin og eksklusiv design. Litt mørke lokaler pga dårlig lys.

Senger 9/10

Nydelige madrasser i gode senger. Godt isolert til de andre leilighetene. Dundyner og puter, men dårlig fyll i putene. Deilig sengetøy.

Frokost 8/10

Godt utvalg, ferske produkter. Godt brød. Sunne alternativer. Oppmerksomt personale fylte på slik at fatene aldri var tomme. Ryddig og rent. Litt samlebåndfølelse.

Bad 4/10

Det sto en skål med noe oppi under vasken og lå brukt papir rundt skålen på gulvet. Dusjhodet i dusjen var lekk og sprutet vann ut på siden. Kjipt toalettpapir. Pluss for romslig størrelse på badet og et separat toalett i tillegg. God plass til å sette fra seg ting.

Fellesområder 7/10

Stort loungeområde med småretter og bar. Klatrevegg, bordtennisbord og filmrom for barna. Lekker spa-avdeling, stort svømmebasseng. Bra treningsrom. Pen restaurant.

Renhold 3/10

Generelt dårlig renhold. Badet har vi allerede nevnt. Den ene overmadrassen hadde flere flekker. Skitten og flekkete sofa. Hår og såperester i dusjene ved svømmebassenget.

Valuta for pengene 5/10

Et så dyrt hotell bør være bedre. Da vi reise hjem følte vi at det kostet mer enn det smakte. Og at vi hadde vært til bry.

På impuls bestemte vi oss for å ta en familiehelg til fjells. Valget falt på Norefjell Ski & Spa. En hyggelig person i bookingen ga oss den siste ledige leiligheten i anlegget, og holdt av bord til frokost og middag i restauranten for oss. Hotellet har vunnet mange priser, noe som er godt synlig både i markedsføringen og i resepsjonen. Dette, kombinert med stive priser, gjør forventningene høye.

Anlegget ligger fint til i terrenget og nærheten til naturen er ideell. Interiøret er gjennomgående lekkert, både i hotellets fellesområder og på rommene og i leilighetene. Spa-avdelingen er innbydende og svømmebassenget stort og med behagelig temperatur. Restauranten er stor og fin, dog med litt dårlig lampelys.

VINTERPARADIS: Norefjell Ski & Spa er vakkert beliggende på Norefjell, godt under to timers kjøring fra Oslo.

Mot et tillegg på 150 kroner per person lå det en sengetøypakke i leiligheten da vi kom, men vi måtte selv ta på sengetøyet. Leiligheten bar preg av å ha stått tom en stund, og det var støvete og småskittent. Et brukt papir lå på gulvet under vasken på badet. Utgangsdøren var nesten umulig å lukke, og dusjhodet var lekk.

Frokosten var fantastisk. Godt utvalg, ferske produkter – og endelig bløtkokt egg som var nettopp bløtkokt, og ikke rått. Middagen var bra, men servicen dårlig. Vi satt med tomme glass i over 20 minutter, og vi måtte til slutt kontakte personalet for å få desserten.

Personalet var generelt lite imøtekommende. Vi ba om rengjøring av badet vårt tre ganger, og på tross av forsikringer om at housekeeping skulle komme gjorde de aldri det. Da vi ba om ekstra laken fordi overmadrassen var flekkete opplevdes det som at vi var litt vanskelige. Generelt følte vi oss som brysomme gjester. Men til over 5000 kroner natta bør det være lov å forvente rene senger og hyggelig personale.

(Testet av Motor-redaksjonen mars 2017. Ingen vet at vi tester hotellet under oppholdet)