LEKKERT: Frokosten er et av høydepunktene på Hotell SP34.
LEKKERT: Frokosten er et av høydepunktene på Hotell SP34.

Hotelltesten: SP34, København

Dansk design og lave skuldre

Vi hadde store forventninger til det ganske nye og mye omtalte Hotel SP34 midt i Københavns smørøye. Ble de innfridd?

Publisert Sist oppdatert

SP34 København

80 poeng

Pris: 1.905 kr (norske) for en natt i standard dobbeltrom, inkludert frokost. Hotel SP34 Sankt Peders Straede 34, København www.brochner-hotels.com/hotel-sp34

Beliggenhet 10/10

Super beliggenhet to kvartaler fra Rådhusplassen. Brosteinsgater med gamle murbygninger, små kafeer og originale butikker.

Rom 7/10

Kult fargevalg på rommet, med danske design møbler og lamper. Gode produkter på badet. God te, kaffe og vannkoker på rommet. Utsikt mot bygård. Litt slitt og savnet et skrivebord. Lite rom.

Standard 7/10

Dansk design. Typisk skandinavisk interiør. Fredfull atmosfære, med møbler i tre og grønne planter rundt i lokalet. Fine farger på rommet og i fellesområdene. Litt slitt - og savnet sykkelutleie.

Senger 8/10

Deilig sengetøy, fire store puter, litt hard seng.

Frokost 9/10

Dette var en fin opplevelse. Økologisk profil, ferskpressede juicer, krukker med nydelig og ferskt tilbehør, fantastiske bakervarer. Lokalene var utrolig innbydende, så det man eventuelt savnet av produkter kom lett i bakgrunnen. Trekker likevel et poeng for manglene varmretter.

Bad 6/10

Litt lite og litt eldre stil. Knapt med plass til toalettartikler. Ikke varmekabler i gulvet. Deilige produkter og håndklær. Dusj i badekaret.

Fellesområder 10/10

Hyggelig og gjennomført boutiquehotell med mange detaljer å glede seg over. Flere soner å være i, som et jobbområde og en lekker bar.

Renhold 6/10

Rent og pent rom. Minus for litt sur lukt på badet, trolig fra dusjforhenget, samt skitne fuger i dusjen.

Valuta for pengene 7/10

1.905 kroner for standard rom med frokost. Ikke akkurat et kupp, men totalpakka var så bra at det føltes ok.

Vi blir ønsket velkommen av en smilende kvinne som mer enn gjerne hjelper oss med innsjekkingen.

Lokalene er preget av dansk design, atmosfæren er avslappet og folk er blide. Gjennomgående trendy design og brukervennlige fellesområder. Gjestene ser ut til å tilbringe mye tid i biblioteket eller i loungen, og flere har tatt seg et glass vin eller en kaffe latte i baren. Det er åpenbart at personalet også trives i her, de smiler og hilser hvor enn du snur deg.

Design-elementene i fellesområdene gikk igjen på rommet vårt, men rommet bar merke av flittig bruk. Vi følte likevel at fargevalgene og møblene gjorde opp for det.

Med unntak av et par detaljer, som litt lukt fra dusjforhenget på baderommet, var det strøkent overalt. Selv vegg til vegg teppet opplevdes rent og behagelig. Vinduene ut mot gaten og den enkle innredningen gjorde rommet lyst og luftig.

I tillegg til det gjennomgående trendy designet er beliggenheten hotellets store fortrinn.

SP34 ligger på den koselige siden av Strøget, med brosteinsbelagte gater. Det er nær til små alternative butikker, kaféer og restauranter. For de som vil handle i Strøget, eller gå til Nyhavn i den ene retningen eller Tivoli i den andre, er også beliggenheten god.

Det aller beste med SP34 er likevel frokosten. Du føler at du besøker en liten oase, med litt dunkelt lys, grønne planter og lekre små krukker med frukt, pålegg, ferskpresset juice og bakervarer som står til terningkast seks. Alle produktene er økologiske.

Vi drømmer om å spise denne frokosten igjen. 

(Hotellet ble testet i mars 2017. Ingen vet at vi tester hotellet under oppholdet)