BO BILLIG UTENFOR SENTRUM: Motel L er fargerikt og moderne og ligger et kvarter fra sentrum med trikk og t-bane.

Hotelltesten: Motel L

Billigst utenfor sentrum

Vi betaler halve prisen på Motel L, sammenlignet med de to andre hotellene vi har testet i Stockholm. Likevel føler vi oss litt usikre på om dette er en god deal.

Publisert Sist oppdatert

Motel L

69 poeng

Pris: Fra 725 svenske kroner per natt. Motel L Hammarby Sjöstad, Hammarby allé 41, Stockholm. www.motel-l.se Vi betalte 926 kroner for et dobbeltrom en natt inkludert frokost og internett.

Beliggenhet 7/10

Cirka 15 minutter med t-bane og trikk fra sentrum, og du må via sentrum for å komme til og fra flyplassen. Kanaler med gangveier, store friluftsområder i nærheten, og mulighet til å bade i et vann i gangavstand fra hotellet (cirka 20 minutter å gå).

Rom 7/10

Et nyoppusset rom med helt grei størrelse i 2.etasje. Det er høyt under taket og store vinduer ut mot et bedriftsbygg, men vinduene kan ikke åpnes, og det føles innestengt. Dobbeltseng, skrivepult, stol og TV.

Standard 7/10

Gjennomført med sterke farger og rene linjer, men størrelsen og innredningen gir litt konferansefølelse og opplevelse av en hotellmaskin.

Senger 6/10

En litt myk dobbeltseng bestående av to enkeltsenger. Vi foretrekker dobbeltseng uten sprekk i mellom. Tynne syntetisk dyner og en syntetisk pute til hver. Rommet er stille, og det er gode blendingsgardiner.

Frokost 7/10

Buffetfrokost er inkludert når du bestiller på hotellets hjemmeside. Varme rundstykker, mye kjøttpålegg, yoghurt, müsli, juice og helt ok kaffe. Kokte egg, men ingen varmretter.

Bad 7/10

Lite, men moderne flislagt bad med vannfalldusj. Litt tykke, gode håndklær.

Fellesområder 7/10

Stor lobby/resepsjon. Selv om den er avdelt i soner, er det litt tomt og upersonlig når det ikke er mye folk. Litt ukomfortabelt å sitte i lave loungemøbler å spise frokost. Fint trimrom med apparater, men ikke tredemølle.

Renhold 7/10

Rent og støvfritt, men vinduene er veldig skitne.

Valuta for pengene 7/10

Dobbeltrom fra 725 kroner per natt er en veldig god pris, selv 15 minutter utenfor sentrum. Men vi synes avstanden til bykjernen er et minus hvis det er bylivet man er ute etter.

Grunnen til at Motel L er så mye rimeligere enn de to andre Stockholms-hotellene, er beliggenheten. Hotellet ligger i Hammarby Sjöstad – cirka 15 minutter med t-bane og trikk fra Stockholm Centralstation.

Hotellet er stort og gir inntrykk av å være et konferansehotell. Lobbyen er enorm og rommer 200 mennesker, står det på hjemmesiden. Det er et gjennomgående design med sterke farger i oransje og rosa i, men det demper ikke inntrykket av å være en hotellmaskin.

Vi får rom i andre etasje med store vinduer ut mot et varmegjenvinningsanlegg. Det er høyt under taket og heldekkende teppe på gulvet. Vinduene går fra gulv til tak, men kan ikke åpnes. Det synes vi er en klar svakhet.

Badet er lite, men flislagt, nytt og pent, med regnfallsdusj og gode håndklær.

Fordelen med å bo utenfor sentrum, er omgivelsene. Rundt hjørnet for hotellet går kanalen med sykkel- og gangvei og flere spisesteder. Du kan jogge, gå, sykle i flere kilometer, og vi får uoppfordret tips om løperunder i resepsjonen. Det er fine uteområder og en liten skog med et badevann i nærheten. Vinterstid er det til og med en liten skibakke.

Vil du heller trene innendørs, har hotellet også et lite trimrom med flere apparater, men ikke tredemølle.

Hammarby Sjöstad er et stort, relativt nytt boligstrøk, men du får ingen byfølelse. Vil du shoppe, ha en kulturopplevelse eller et stort utvalg av spisesteder, må du inn til sentrum.

Trikken stopper rett utenfor, men båten «Emilie» er et alternativ, selv om det tar lenger tid. Båten går fra Nybroplan ved Strandvegen i Stockholm hver time og tar cirka en halv time ut til Luma-bryggen. Derfra er det 800 meter til Motel L. Det er et hyggelig avbrekk, men vi savner å være i sentrum av Stockholm.