ET STORT PLUSS: Beliggenheten til Scandic Lillehammer kunne ikke vært bedre, like ved parken, i gåavstand til sentrum, og bare en liten rusletur til Maihaugen. Foto: Scandic Lillehammer

Hotelltesten: Scandic Lillehammer Hotel

Holder den olympiske glansen fortsatt?

Lillehammer Hotell var hotellet over alle hoteller da Norge arrangerte «The best Olympic Winter Games ever» i 1994. Her, høyt oppe i åsen, med staselige stuer og svømmebasseng i underetasjen, bodde VIP-gjestene.

Publisert Sist oppdatert

Scandic Lillehammer

81 poeng

Pris: Vi betalte 1219 for en natt inkludert frokost og inngang til basseng/velværeavdeling og wifi. Scandic Lillehammer Hotel, Turisthotellvegen 6, Lillehammer. Tlf: 61 28 60 00

Beliggenhet 10/10

Kunne ikke vært finere. Gåavstand til sentrum, nydelig ved parken, bare en rusletur bort til Maihaugen, et stort pluss.

Rom 7/10

Fint rom i sjette etasje. På hjemmesiden ser det ut som om alle rommene er pusset opp, det er ikke tilfelle. Vi får et rom som er pusset opp. Vegg til vegg teppe. Enkelte slitte detaljer. Vakker utsikt. TV-en virker ikke, et vanlig problem skjønner vi da vi får hjelp.

Standard 8/10

Mange av hotellene som hadde sin storhetstid under OL er nedslitt, og lite har skjedd. Men på Lillehammer Hotel har de pusset opp noe, som velværeavdelingen og noen rom.

Senger 8/10

Veldig god madrass. Syntetiske dyner og puter, men ikke så verst kvalitet, og dyna holder varmen selv med vinduet åpent og frisk vinterluft inn. Helt stille utenfor, en sjelden luksus.

Frokost 9/10

God frokost. Mye å velge mellom, både varmt og kald. Pluss for smoothie, som riktignok smaker litt kunstig, og for grøt. Variert brød, godt utvalg av frukt og frokostblandinger, men eggerøra? Er det pulver? Fy! Til gjengjeld er vaflene helt vanvittig gode.

Bad 7/10

Helt greit pent bad som lukter litt innestengt. Alt funker, men slitte detaljer. Irriterende med lite såpe og sjampo i dusjen (fra dispensere).

Fellesområder 8/10

Fine fellesområder, hyggelige sittegrupper. Den største restauranten (av to) er ikke spesielt hyggelig, har kantinepreg. Nydelig og lekker velværeavdeling. Basseng.

Renhold 8/10

Rent og pent på den måten det blir når det er satt av seks og et halvt minutt til rengjøring. Greit førsteinntrykk. Senere finner vi en liten bit papir på badegulvet og et hår på puta.

Valuta for pengene 9/10

Med frokost og inngang til velværeavdelingen og bra wifi som fungerte overalt på det store hotellet, og en god natts søvn, synes vi at vi fikk mye for pengene.

Under glansdagene glinset det meste på Lillehammer, men 1994 er lenge siden.

Hotellene på Lillehammer er generelt slitt. Hammer Hotel er det nyeste, og det som får best score på Tripadvisor (det er ikke alltid det stemmer med virkeligheten).

Les også: Radisson Blu Trysil - nesten perfekt familieidyll

Det har skjedd noe på Lillehammer Hotel også.

Hotellet drives nå av Scandic-kjeden, og oppussingen er i gang.

Men den er ikke gjennomgripende, i hvert fall ikke på rommene, og langt fra alle rommene er pusset opp.

Vi ba ved innsjekk om et oppusset rom med dobbeltseng og oppusset bad. De kravene var det bare rommene i sjette etasje som kunne oppfylle.

Det var ett ledig, som vi fikk nøkkel til av den hyggelige resepsjonisten.

Les også: Norefjell Ski & Spa - dyr moro med bismak

Rommet gir et godt førsteinntrykk, her er det både koselig og fint, men ser vi nøye etter er det flere slitte detaljer, som dorullholderen og karmer.

Renholdet er OK, men ikke noe mer. Rommet har en helt ok TV - som ikke virker (det fikses raskt). Men det er ingen problemer med å komme seg på nett, og ingen irriterende innlogging.

Utenfor vinduene er Lillehammer på sitt vakreste, med trær som bugner av snø, og tørr, kald frisk luft.

Fra hotellet er det en liten gåtur til Maihaugen, som står åpen for publikum. En tur inne på området er rett og slett en magisk opplevelse.

Vel tilbake på hotellet prøver vi den nye velværeavdelingen. Den er lekker. Her, som ellers på hotellet er servicen vennlig, men litt tafatt.

Unntaket er en lang kar som viser seg å være en humørspreder av de sjeldne. Han synes å være overalt og smiler og prater med alle – uten at det er påtatt. Om han er vaktmester eller direktør aner vi ikke, men det spiller heller ingen rolle.

Etter en god natts søvn, en god frokost og en hyggelig utsjekk er fasiten at det er lett å trives på Scandic Lillehammer Hotel. Men det er ingen grunn til å stoppe oppussingen.

Selv om det vi husker som en staselig stor spisesal med hvite duker nå ser ut som en kantine.

Noe var bedre før.

(Testet av Motor-redaksjonen januar 2018. Ingen vet at vi tester hotellet under oppholdet.)