TIDLIG UTE: Nye rapporter sier at Tesla er et halvt år tidligere ute med sin neste bil, Model Y, enn først planlagt.

Analyseselskap om Tesla:

Hevder Model Y-levering starter i første kvartal 2020

Tesla starter leveringene av Model Y til kundene i første kvartal 2020, hevder analytikere i Deutsche Bank.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Model Y er den fjerde Tesla-modellen som vil produseres i store volum for personbilmarkedet.

SUV’en Model Y skulle komme på markedet tidligst senhøstes 2020 –som en av årets antatt bestselgende elbilmodeller ved siden av VW ID.3, ID.4 og Ford Mustang Mach-e.

Det er forseringer av leveransene fra Teslas underleverandører som har satt fart i spekulasjonene om at Tesla ligger vesentlig bedre an i produksjonsløpet.

Tesla selv har bekreftet at bilen kommer tidligere enn først annonsert, og det er nye analyser av leveransene fra sentrale underleverandører som får Deutsche Bank til å konkludere at de første kundene trolig vil få bilen om rundt fire måneder.

Les også: «Elbiler? Det finnes ingen etterspørsel»

Mer offensivt?

Mange Model Y-biler er observert på testkjøring i USA de seneste månedene, senest dokumentert med bilder som i følge nettstedet Electrek viser at bilen kommer med mulighet for hengerfeste.

Electrek skriver også at hvis Tesla virkelig sender de første Model Y-eksemplarene av samlebåndet i vår, vil dette være biler som øremerkes ansatte og nære kontakter av selskapet.

Ved Model 3-lanseringen fikk det brede publikum bilene først fire måneder etter at de aller første bilene ble presentert.

Men nå som konkurransen i elbilmarkedet virkelig tilspisser seg, er det tenkelig at Tesla har en enda mer offensiv plan for utrullingen av denne modellen enn den forrige.