KANSKJE 2019: Bestiller du elbilen Ampera-e i dag, får du den «kanskje i 2019», ifølge Opel. Dette gjør at noen av de bilene som er kommet til Norge, selges brukt for mer enn 100.000 kroner over prisen på den nye bilen. Foto: Opel

Klarer ikke vente på elbilen Ampera-e:

Nypris: 315.000 kroner. Bruktpris nå: 416.500.

En ny Opel Ampera-e koster 315.000 kroner. Brukte utgaver av den samme bilen selges nå på finn.no for godt over 400.000 kroner. Suksessen til den amerikanske elbilen, med rekkevidde på opp mot 500 kilometer, er i ferd med å få latterlige følger.

Publisert Sist oppdatert

Vi så noe av det samme da Tesla kom til Norge med den første utgaven av Model S:

På grunn av lang leveringstid, kunne folk selge en kontrakt på bilen for mer enn de hadde gitt for den.

For Opel Ampera-e er tilstanden enda mer hysterisk.

At det er mulig å selge en brukt utgave for over 100.000 kroner mer enn det den nye koster, har vi aldri tidligere opplevd.

Les også: Så langt går Opel Ampera-e i virkeligheten

Forklaringen er den lange leveringstiden.

Før første Ampera-e kom til Norge i vår, hadde 4.000 nordmenn bestilt bilen.

GMs fabrikk i Orion utenfor Detroit i USA påstår at de produserer så mange biler de klarer, men ved inngangen til august hadde bare 834 nordmenn fått bilene sine.

Bestiller du en Ampera-e hos en forhandler i dag får du den kanskje i 2019. Ikke så rart at mange blir utålmodige og betaler 415.000 kroner for et brukt eksemplar.

Les også: Våre eksperters test av Opel Ampera-e

– Det er vanskelig. Vi får ikke nok biler og kundene som har bestilt bil for lenge siden begynner å bli utålmodige, sier en Opel-forhandler motor.no har snakket med.

– Vi skulle gjerne levert biler til alle som har bestilt så raskt som mulig. Det er imidlertid lite vi får gjort med produksjonshastigheten på fabrikken, sier adm. dir. Bernt Jessen i Opel Norge.

Han mener de har lagt nybilprisen på et fornuftig nivå:

– Vi mener vi har satt nyprisen på Ampera-e riktig, men det var vanskelig å forutse hvilken suksess denne bilen skulle bli.

Les også: Hemmelig visning av nye Nissan Leaf

RIKTIG PRIS: Opel Norge-sjef Bernt G. Jessen

På finn.no lå det tirsdag 28. august sju brukte Ampera-e til salgs.

De fleste hadde svært kort kjørelengde og prisforlangende varierte fra 385.000 til 426.000 kroner.

Det er stort sett privatpersoner som selger bilene og ser sitt snitt til å tjene raske 100.000 kroner på den lange leveringstiden på bilen.

– Inkludert vinterhjul og utstyrpakker er nok nyprisen nærmere 350.000 kroner på flere av disse bilene. Likevel er det ikke tvil om at mange tjener gode penger på dette, sier Stein Pettersen, som er informasjonssjef i Opel Norge.

Det hører med til historien at det står 6.000 Chevrolet Bolt usolgt på lager i USA. Dette er nøyaktig den samme bilen, bare med Chevrolet-merke i grillen.

Les også: Vi har testet fire elbiler med god rekkevidde