INNEN REKKEVIDDE: Nissan har kuttet leveringstiden på elsuksessen Leaf til tre måneder.
INNEN REKKEVIDDE: Nissan har kuttet leveringstiden på elsuksessen Leaf til tre måneder.

Ny Nissan Leaf på tre måneder:

Jule-Nissan kutter leveringstiden

Bestiller du Norges mest solgte bil i disse dager, så får du den innen julaften. Nissan har redusert leveringstiden på Leaf til tre måneder.

Publisert Sist oppdatert

Som Motors oversikt over leveringstider på nye elbiler viser, så kan du få en ny bil omtrent på dagen – eller kanskje om to år.

Les også: Her er hele ventelista

Ingen land selger flere elbiler per innbygger enn Norge, samtidig som etterspørselen øker kraftig også ellers i verden.

Det skaper et voldsomt produksjonstrykk på produsentene, og slett ingen garanti for at de ferdigstilte bilene blir skipet inn i nordiske farvann.

Nissan har så langt klart å levere sin bestselger her i Norge med under et halvt års margin, men varsler nå at enda flere biler er øremerket det norske markedet – og at leveringstiden nå skal være nede på tre måneder.

Les også: Dette må du vite om nye Audi e-tron

– Vi registrerer at det er en kamp for flere elbilprodusenter med å skaffe til veie nok elbiler til norske kunder, og har stor forståelse for bakgrunnen for dette. Det er gledelig for oss å kunne meddele Nissan-kunder at vi har sørget for ekstra produksjon av biler til Norge, som igjen sikrer kortere leveringstid til det norske markedet, sier Country Manager, Anders Mamen-Lund i Nissan Nordic Europe, avdeling Norge.

Nissan opplyser at enkelte forhandlere kan ha biler på lager og dermed enda kortere leveringstid. Dette gjelder også flere av de andre elbilprodusentene på det norske markedet.

Nissan Leaf er så langt i år Norges mest solgte personbil med 8561 registrerte biler innen midten av september.

Den nye modellen som kom på tampen av fjoråret, løftet Leaf mange hakk – og salgsøkningen så langt i år er på imponerende 198,9 prosent.

Les også: VW eGolf i testduell med Nissan Leaf – hvem vinner?