NOE Å VENTE PÅ? Denne kabrioleten, Mercedes Maybach 6 Cabriolet, er en liten smakebit på morgendagens luksus, i følge Daimler AG
NOE Å VENTE PÅ? Denne kabrioleten, Mercedes Maybach 6 Cabriolet, er en liten smakebit på morgendagens luksus, i følge Daimler AG

Slik drømmer Daimler om neste generasjon med elektrisk luksus:

Det er bare ett problem med denne bilen

Daimler presenterte sin aller nyeste og lekreste konseptbil i California denne helgen: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Men det er ett problem, ved siden av at prisen ville vært hysterisk: Du får ikke kjøpt den.

Publisert Sist oppdatert

Denne seks meter lange helelektriske kabrioleten er laget som et eksempel på Mercedes-Benz sin visjon om luksusbilene i 2035 og framover.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet ble vist fram på Pebble Beach Concours d’Elegance under Monterey Car Week i Carmel, California denne helgen, et av disse eventmentene hvor ingen lar prislappen ødelegge stemningen. Hva en bil som denne en gang vil koste er uvisst.

Les også: Er dette verdens mest luksuriøse bil?

– Mercedes Maybach er det ultimate luksusmerket, og vi skal bygge videre på det. Du kan rett og slett ikke forestille deg hva som kommer om 10 år fra nå, sier Gordon Wagener, sjefdesigner i Daimler AG.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet er en heftig smakebit. Toseteren er altså en god meter lenger enn Teslas Model S, designet med tydelige art deco-trekk, og et bakparti som minner om akterenden på en seilbåt.

Bilen har 750 hk og fire elektriske motorer (en for hvert hjul), den gjør 0-100 på snaut fire sekunder, har en rekkevidde på drøyt 50 mil og med det nye ladesystemet til Mercedes skal fem minutters lading gi snaut 10 mils kapasitet.

Les også: Kanskje en av disse fire er bedre, tross alt?