KALLES INN: Eiere av berørte biler varsles og får kostnadsfri utbedring av feilen, opplyser Hyundai Norge.

Beordrer tilbakekalling:

Hyundai Kona EV med mulig bremsefeil

Flere tusen biler må inn for å få rettet feil i programvaren som kontrollerer bremsesensorene.

Publisert Sist oppdatert

Det er det koreanske transportministeriet som har beordret tilbakekallingen, som ifølge Automotive News vil gjelde litt over 50.000 Kona elbiler og Nexo hydrogenbiler.

Årsaken er oppgitt å være en elektronikkfeil i bremsekontrollsystemet.

Ikke meldt om ulykker

Ifølge Automotive News sier ministeriet at bremsesystemet risikerer å ikke fungere som det skal på grunn av en svakhet i programvaren, men det nevnes ingenting om ulykker som skal være forårsaket av problemet.

Totalt vil tilbakekallingen i Sør-Korea gjelde 40.000 Kona elbiler og hybrider produsert mellom januar 2019 og november 2020, samt 10.138 Nexo produsert mellom januar 2018 og november 2020.

Den norske importøren er gjort kjent med at det er oppdaget feil på en del Kona Electric, men sier det ikke er noen kjente tilfeller av dette i Europa.

Feil sensorsignal

– Det dreier seg om en feil som berører en elektronisk sensor, som kan gi et feilvarsel, sier Øyvind Knudsen, Produkt- og PR-sjef hos Hyundai i Norge.

– Programvarefeilen det gjelder kan gi et sensorsignal som kan gi litt lengre bremselengde, forklarer han.

– Kunder som er berørt vil i så fall bli kontaktet av forhandler for å få en utbedring av programvaren. Det er selvsagt kostnadsfritt for kunden, sier Knudsen.