FESTE-TRØBBEL: En del eiere av el-SUV-en Audi e-tron har opplevd at hengerfestet er blitt løst.

Feil med innfestingen:

— Tilhengerfestet løsnet på Audi e-tron-modeller

Det er bilene med fabrikkmonterte hengerfester som er berørt.

Publisert

Audi e-tron har vært en virkelig favoritt blant norske bilkjøpere med kombinasjonen av elektrisk drivlinje og SUV-størrelse.

I 2019 var den fjerde mest solgte modell uansett drivlinje, mens den i år er suverent mest solgte bil med over 8000 registreringer.

I juni måtte e-tron tilbakekalles på grunn av en svakhet på ledningsnettet som i verste fall kunne ha ført til brann, men svakheten ble utbedret av Audi før det skjedde noen skade.

Nå har flere e-tron-kunder meldt om problemer med tilhengerfestet.

Det fikk Motor nyss om da en leser tidligere denne måneden skrev i en e-post: «Det er en del hengerfester på Audi etron som løsner. Hele festet med ramme. Jeg fikk utbedret boltene som feiler når bilen tilfeldigvis var på et verkstedsopphold for å fikse noe annet».

Løse hengerfester

Denne e-tron-eieren hadde altså ikke blitt innkalt på grunn av problemet med hengerfestet, og antydet at importøren, Harald A. Møller, ikke gjorde noe aktivt for å utbedre feilen - som han anså som en kritisk feil.

På e-tron-forum på nettet ser vi at minst to andre e-tron-eiere forteller at de har fått fikk innkalling fra forhandler for en tid tilbake med beskjed om at det forelå en «tilbakekalling» på bilene deres. Saken gjaldt sjekking av innfestingsboltene til tilhengerfeste.

Det skal dreie seg om en jobb som tar cirka to timer.

Møller bekrefter

Importøren bekrefter at noen biler har hatt feil med hengerfestene.

— Det er snakk om noen få tilfeller på biler produsert i et bestemt tidsrom. Det foreligger en oppgradering som er aktiv for denne kundeklagen, samt for de få andre som har opplevd liknende utfordringer med hengerfestet, sier Morten Moum, informasjonssjef for Audi hos importøren Harald A. Møller, til Motor.

— Det er noen få skruer må byttes i festet til tilhengerfestet på de berørte bilene. Dette er biler med fabrikkmonterte tilhengerfester, og flesteparten av de berørte bilene er allerede oppgradert.