IONIQ 5: Hyundai har verdenspremiere på den første modellen fra sin nye elbilflåte i februar.

Nye drypp fra Hyundai:

Viser nye bilder av neste generasjon elbil

Som fra en lekkende kran drypper nyhetene om Hyundais neste elbil. Nå kommer de første bildene av IONIQ 5, debutmodellen på koreanernes nye elbilplattform.

Publisert

Vel, bilder og bilder…

Vi snakker strengt tatt ikke om bilder av eksakt den doningen som skal rulle på veien i løpet av året. Nå er vi kommet til kategorien «teaserbilder». Med mindre det skulle dukke opp en ualminnelig geskjeftig rørlegger vil det fortsette å dryppe fra IONIQ 5 helt til bilen får sin offisielle verdenspremiere i februar.

Men det skal Hyundai ha:

Illustrasjonene gir oss et stadig bedre inntrykk av steget selskapet forbereder seg på med sin nye elbil-flåte.

SJEKK DEN HEKKEN: Det er ikke mange likhetstrekk med den IONIQ-modellen som Hyundai har hatt rullende i noen år. Nå kommer en ny serie elbiler som har får navnet IONIQ – med 5 som den første.

I tråd med skissene og konseptbilene Hyundai har vist frem med ujevne mellomrom de siste årene, kommer en bil med et design som gir visse assosiasjoner til selskapets aller første modell, Pony – som kom på veien i 1975. For to år siden kom konseptbilen 45 som en slags hyllest til samme Pony, og nå venter en ny elbil-linje som har adskillige designmessige likheter med debutmodellen.

Tross forbindelser til et design fra fortiden lover Hyundai teknologi fra fremtiden.

20 TOMMER: IONIQ5 er første elbil fra Hyundai som kan leveres med 20 tommers felger.

Noen hovedpunkter fra det som har blitt presentert om IONIQ 5:

  • Det er den første modellen på Hyundais nye elbilplattform, E-GMP (Electric-Global Modular Platform).
  • Bilen får lynrask lading (100 km rekkevidde på fem minutter) og ny V2L-teknologi (Vehicle-to-Load) gjør bilen til en strømgenerator.
  • Fronten er utsmykket med matriser av piksellamper, som skal hinte om den digitale teknologien på innsiden av bilen, lover Hyundai.
  • IONIQ 5 får et såkalt kamskjellpanser som strekker seg over hele bilens bredde, og minimerer muligheten for panelglipper.
  • Og i tråd med den rådende hjul-moten: Bilen kan rulle på 20 tommers felger.
HEDERSMODELL: 45 ble vist fram på bilutstillinger for to år siden – som en honnør til Hyundais legendariske Pony.