…OG BILEN GÅR BRA? Frp-toppene Siv Jensen (f.h.), Sylvi Listhaug og Bård Hoksrud har alle kjøpt elbil.

«Det er litt rart, da…»:

Her står den nye elbil-gjengen!

Frp har tradisjon for å snakke om bensin- og dieselbilenes fortreffelighet. Men nå har både Siv Jensen, Sylvi Listhaug og Bård Hoksrud kjøpt seg elbil.

Publisert Sist oppdatert

Bård Hoksrud er sistemann ut av profilerte Frp-politikere som har valgt avgiftsfri nullutslippsbil.

– Jeg trodde ikke jeg skulle få meg ny elbil, gitt, sier han til Motor, og legger til med en god pause:

– Det er rart…

Følger Siv og Sylvi

Hoksrud er fraksjonsleder i Transport- og kommunikasjonskomitéen på Stortinget, og har vært en profilert talsmann for Frp på et av partiets virkelige kjerneområder.

Partileder Siv Jensen kjøpte seg VW e-Golf da Frp i vinter forlot regjeringen og hun ikke lenger ble kjørt i svart limousine.

1. nestleder Sylvi Listhaug har også lenge vært blant elbilistene, men ble i fjor sitert i Aftenbladet på at hun «aldri hadde valgt elbil hvis bensinbiler hadde hatt samme vilkår».

Og der er vi også ved det som ble utslagsgivende for Bård Hoksrud:

– Jeg kan bare snakke for vår egen del, men det handler selvfølgelig litt om hva man får for pengene. Elbilene begynner dessuten å få bra rekkevidde, og den vi valgte går langt nok for min bruk, sier han.

Mørkeblå

Med 2-3 turer mellom Oslo og hjemstedet Bamble på en vanlig ukemeny falt valget på en Hyundai Kona, som har scoret helt i tetsjiktet på Motors rekkeviddetester.

– Og den er mørkeblå!

Stort mer kan han foreløpig ikke berette om bilen, for handelen er nettopp gjennomført og bilen står fortsatt hos forhandler i Skien. Hoksrud har hatt forkjærlighet for Ford og synes nye Mustang Mach-e ser spennende ut.

– Men det er jo en stund til den kommer…

– Hvor lenge tror du det er bilavgifter på dagens nivå?

– Flere har villet gjøre noe med dagens avgiftsnivå, men det kommer nok til å være fordeler ved elbilene i de nærmeste årene, sier Bård Hoksrud.

Tradisjonell

Også en annen Frp-representant i Transportkomitéen, Tor Andre Johnsen, kjøpte elbil tidligere i år (en Audi e-tron).

Men partiets mest ihuga bilentusiaster, Ketil Solvik-Olsen og Morten Stordalen, kjører fortsatt med tradisjonell drivlinje.