BRUKTBILFORRETNING: Olsen Bil solgte tusenvis av biler fra disse lokalene i Grimstad.
BRUKTBILFORRETNING: Olsen Bil solgte tusenvis av biler fra disse lokalene i Grimstad.

Bruktbil-Olsen tar til motmæle:

Bruktbil-dømt saksøker sin tekniske leder for millioner

Den dømte bruktbilselgeren på Sørlandet tar nå til motmæle og saksøker sin tidligere tekniske leder, som nå er deleier i et verksted i Nord-Norge.

Publisert

Geir Egil Olsen

  • Geir Egil Olsen (44) drev i flere år Olsen bil, som var blant landets største bruktbilforhandlere.
  • I 2016 gikk firmaet konkurs, samtidig som Olsen ble varetektsfengslet, siktet for lovbrudd mens han drev firmaet.
  • I vår ble han dømt til fire års fengsel, og til uka må han møte som tiltalt i nok en straffesak.

Den tidligere bruktbilselgeren Geir Egil Olsen ble i vår dømt til fire års ubetinget fengsel for blant annet 75 grove bedragerier og økonomisk utroskap.

Olsen, som drev i flere år Olsen Bil i Grimstad, ble også dømt til å betale flere millioner kroner i erstatninger til de han bedro.

Nå tar bruktbilselgeren til motmæle mot en av sine tidligere ansatte.

Han har varslet søksmål med erstatningskrav mot en 46 år gammel mann som ifølge Olsen i 13 år var teknisk leder i Olsen Bil og daglig leder av bruktbilfirmaets karosseriverksted.

– Solidaransvar

– Etter Olsens syn har teknisk leder minst et solidaransvar. Det utarbeides nå varsel om søksmål som kan beløpe seg til flere millioner kroner, skriver Olsens advokat Torleiv Drangsland i en epost til Motor.

Advokaten påpeker at den tekniske lederen hadde øverste ansvar for alt godkjenningspliktig arbeid i Olsen bil, og at dette ikke kunne utføres uten teknisk leders tilstedeværelse.

– I de tilfellene hvor det er konstatert ulovlige reparasjoner og ombyggingsarbeider burde teknisk leder ha forhindret dette, og gjort Olsen oppmerksom på hvilke arbeider som var ulovlige. Dette har ikke teknisk leder gjort, skriver advokaten, som understreker at dersom Olsen skulle vinne frem med et søksmål, vil mottatte midler gå uavkortet til kunder som er berørt.

Oppretter

Den tekniske lederen er ifølge Brønnøysundregistrene nå deleier, styremedlem og ansatt i et bil- og karosseriverksted i Troms. Verkstedet ble startet samme år som Olsen bil gikk konkurs, og har ifølge Statens vegvesen godkjenning for verksteddrift.

Ifølge mannens Facebook-sider har han siden oppstarten vært ansatt som oppretter i firmaet. Han ønsker ikke å snakke med Motor. Når Motor ringer, sier han:

– Jeg er ikke interessert i å prate med deg.

Deretter legger han på.

To rettssaker

Geir Egil Olsen har anket tingrettsdommen mot seg. Ankesaken i Agder lagmannsrett er berammet til mars neste år.

Men allerede neste uke må Olsen møte som tiltalt i en ny straffesak. Sammen med en tidligere ansatt i Statens vegvesen og sin tidligere samboer er han tiltalt for grov korrupsjon da han drev Olsen bil.