UTBEDRES: Tilbakekallingen gjelder blant andre denne populære SUV-en XC60.

Ny tilbakekalling fra Volvo:

Frykter brann – 5130 eldre modeller må utbedres

Et problem med kjølesystemet på 3-6 år gamle Volvoer med firesylindret dieselmotor kan få fatale konsekvenser.

Publisert

Volvo er i gang med arbeidet med å kalle inn de berørte bilene og utbedre feilen.

Totalt dreier det seg om 5130 norske biler, fordelt på modellene V40, V40CC, S60, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70 og S80.

Bilene er produsert i tidsrommet 2014-2017, og alle har samme firesylindrete toliters dieselmotor.

Overoppheting

Her forklarer PR- og kommunikasjonssjef i Volvo her i Norge, Erik Trosby, bakgrunnen:

– Volvo Cars’ undersøkelser har påvist et problem med motorens kjølesystem i bilene som nå tilbakekalles. Våre analyser viser at dersom kjølesystemet får for mye luft, kan det forårsake for lite kjøling, noe som igjen kan resultere i overoppheting, ødelagte motorkomponenter eller i ytterste konsekvens brann i motorrommet.

Ute av produksjon

Trosby presiserer at Volvo ikke har mottatt noen rapporter om personskader som følge av dette, og at problemet er sjeldent.

Alle de aktuelle Volvo-modellene er produsert på forrige generasjoner av Volvos bilplattformer, kalt EUCD og C1MCA, og som ikke er i produksjon lenger.

I tillegg til de 5130 berørte bilene i Norge, blir 366.603 kalt inn på verdensbasis. 66.000 av disse kjører rundt på hjemmemarkedet i Sverige.

Utbedret gratis

Tilbakekallingen gjelder ikke de nye Volvo-modellene som selges i Norge i dag.

– Eierne av de berørte bilene blir i henhold til våre rutiner kontaktet og får feilen utbedret gratis hos sin respektive Volvo-forhandler, der den berørte delen blir byttet ut. Vi er allerede i gang med å utbedre feilen på norske biler, opplyser Trosby.

2,1 mill i verden

Oppdagelsen kommer bare noen måneder etter den største tilbakekallingen i Volvos historie.

Da førte en slitasje i setebeltekonstruksjonen til at 2,1 millioner biler verden over måtte inn på verksted. Drøye 84.000 av disse var norske.