FØRST I LØYPA: el-Born er SEATs første elbil. Her er konsernsjef Herbert Diess i Volkswagen AG (t.h.) og SEATs toppsjef Luca de Meo fra første visning av bilen tidligere i år.
FØRST I LØYPA: el-Born er SEATs første elbil. Her er konsernsjef Herbert Diess i Volkswagen AG (t.h.) og SEATs toppsjef Luca de Meo fra første visning av bilen tidligere i år.

SEAT starter Europa-lansering i Norge:

Lokker bilkjøpere med gratis årskort hos Ruter

Tirsdag kommer topplederne i spanske SEAT til Oslo for å sparke i gang Europa-lanseringen av bilmerkets lavutslippsportefølje. Og som en hilsen i disse bompengetider: Alle som kjøper en ny SEAT får nå gratis årskort hos Ruter på kjøpet.

Publisert Sist oppdatert

– Kall det gjerne et stunt eller en gimmick fra vår side, men tilbudet er høyst reelt. Dessuten forteller det noe om hvordan SEAT tilnærmer seg mobilitetsbegrepet, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for SEAT i Norge.

Med 54 nye bomstasjoner i hovedstaden er antallet bommer nesten tredoblet fra 1. juni.

Det er foranledningen til at SEAT frem til september lokker nye kunder med et årskort for kollektivreiser innenfor sone 1 i Oslo: Kjøp bil, få bussbillett.

Les også: Dette er de beste elbilene akkurat nå

Comeback

SEAT er Europas raskest voksende bilmerke, men har vært borte fra det norske markedet i mange år. I fjor gjorde SEAT comeback i Norge som del av Møller-apparatet.

Volkswagen-konsernet, som eier det spanske merket, har uttrykt at SEAT skal være deres spydspiss for fremtidens mobilitetsløsninger.

På vårens bilutstilling i Genève ble elektriske konseptnyheter som el-Born og Minimo vist frem. el-Born, som kanskje er den første SEAT-modellen med virkelig salgspotensiale i Norge, kommer på veien i 2020.

Les også: SEAT ypper til priskrig

Bildeling

I Norge skjer salg av SEAT utelukkende gjennom digitale flater og showrooms, med vekt på bildeling og prøvekjøring gjennom et samarbeid med Møller-selskapet Hyre.

– Det er nok av andre som diskuterer bompenge-politikk. Det skal vi holde oss unna, bortsett fra at vi finner det helt naturlig at mobilitet innenfor bygrensene naturligvis skiller seg fra hvordan vi beveger oss utenfor byene. Sømløs veksling mellom fremkomstmidler er fremtidens mobilitet, sier Ole Kristian Ågotnes.