BESTSELGER: Tesla Model 3 selger i et antall som ingen annen bilmodell har vært i nærheten av i Norge. Foto: Tomm W. Christiansen
BESTSELGER: Tesla Model 3 selger i et antall som ingen annen bilmodell har vært i nærheten av i Norge. Foto: Tomm W. Christiansen

Bilsalget i mars:

Rekordtall for Tesla Model 3

Aldri før har en bil vært i nærheten av de registreringstallene som Tesla leverer for sin Model 3 i mars: Med 5315 nybilregistreringer har de nesten like mange som de ni neste bilene på listen – tilsammen.

Publisert Sist oppdatert

Det viser den nye statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken som ble sluppet mandag.

Ikke uventet er det elbilene som dominerer nybilsalget, men Teslas tall er oppsiktsvekkende sterke.

Selv da Nissan Leaf blåste konkurrentene av banen med oppgraderingen forrige vår, var de såvidt over 2100 biler i sin beste måned.

Nå leverer Tesla salgstall som er i en helt egen divisjon.

– Det er stor interesse etter elektriske familiebiler med den riktige balansen mellom rekkevidde, pris og praktiske egenskaper. Vi er stolte av å kunne levere Model 3, og basert på responsen fra kundene, virker det som om bilen vår treffer det norske familier vil ha i en elbil, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge til Motor.

Les også: Sjekk vår test av Model 3

Løfter hele bransjen

Teslas 5315 nybilregistreringer for Model 3 kan veies mot sammenlagttallene for de ni neste bilene på listen – som samlet kommer opp i 5411.

Tesla løfter ikke bare egne tall, men sørger for en av de beste månedene norsk bilbransje har hatt på lenge med 18 375 nybilregistreringer.

Tilsvarende måned i 2018 var like over 14 000.

«Nærmest» Model 3 var VW Golf med 979 biler, hvorav 894 var batterielektriske. Deretter kom Mitsubishi Outlander som med 859 registreringer hadde en av sine beste måneder noensinne.

Les også: Her er alle Motors biltester!

Audi på luksustoppen

BMW hadde også en god måned med 784 registreringer av i3, mens Nissan Leaf måtte vike også for Audi e-tron med bare 618 registreringer.

Blant de elektriske SUV’ene hadde Audi 680 registreringer av e-tron mot 442 for Jaguar I-Pace. Begge modellene vil passere 1000 registreringer i 2019 i løpet av april.

Hyundai har to modeller på topp 10-listen, mens Toyota denne gang ikke hadde noen.

De helelektriske bilene stod for 58,4 prosent av OFV-registreringene, mens bensin og diesel hadde henholdsvis 15,8 og 13,9 prosent.