NI DYRE ORD: 7. august sendte Elon Musk ut denne twittermeldingen om at han vurderte å ta sitt Tesla av børs.
NI DYRE ORD: 7. august sendte Elon Musk ut denne twittermeldingen om at han vurderte å ta sitt Tesla av børs.

Tesla og Elon Musk vedtok bot:

Denne tweeten koster 325 millioner kroner

Tesla-gründer Elon Musk går av som styreleder i Tesla Motor, etter et forlik med det amerikanske børs- og finanstilsynet (SEC) som har gransket twitter-meldingen Musk sendte om å ta selskapet av børs.

Publisert Sist oppdatert

Musk fortsetter som administrerende direktør i selskapet.

Men både han personlig og selskapet må betale en bot på 20 millioner dollar for angivelig å ha løyet om selskapets finansielle posisjon da han skrev at finansiering var sikret for å ta Tesla av børs.

Det skriver Washington Post.

SEC ønsket i utgangspunktet å forby Musk å være toppsjef i noe børsnotert selskap, men forliket gjør at Musk fortsatt kan lede selskapet han gründet i 2003.

Les også: Vi har prøvekjørt Tesla’en verden venter på

Presset fra investorer?

Det er uklart hva som fikk Musk til å snu.

– Det er sannsynlig at han har gitt etter for press fra investorer, sier Michelle Krebs, sjefanalytiker i Autotrader, til Washington Post.

Hun mener, gitt de potensielle bøtene Musk og selskapet risikerte ved en rettssak, at Tesla og Musk var heldige med utfallet.

Musk sendte 7. august en kort twittermelding om at han vurderte å ta selskapet av børs, og at finansiering var i orden for transaksjonen.

Det førte til at aksjene i selskapet steg voldsomt, men to uker senere konkluderte en arbeidsgruppe i Tesla at selskapet skulle forbli børsnotert.

Les også: Så lange er ventelistene på nye elbiler