ELEKTRISK: I løpet av 2019 kommer Opel Corsa i heleelektrisk versjon. Den blir ifølge Opel en rimelig folkebil. Her er dagens generasjon Corsa i midten, flankert av de fire foregående. Foto: Opel

Opel satser med nye eiere:

Prøver igjen med folke-elbil

Lille Corsa kommer i helelektrisk versjon allerede i 2019. I følge Opel blir den svært gunstig priset.

Publisert Sist oppdatert

Etter at den europeiske delen av Opel ble kjøpt opp av PSA (Peugeot, Citroen, DS), ligger det noen nye plattformer og venter på den ærverdige produsenten som fyller 120 år i 2019.

Blant annet den heleelektriske som DS 3 – og etter hvert Peugeot 208 – produseres på.

Da snakker vi om biler med batteri på 50kWt, rekkevidde på rundt 300 kilometer og en motoreffekt på 136 hk.

Satsingen er ørlite mer nøktern enn da Opel Ampera-e ble lansert for et par år siden. En strålende elbil, men produksjons- og leveringsproblemer gjorde at det gryende eventyret endte i et mareritt for både produsent og kunder.

Men nå er energien på topp igjen.

Les også: Her gjør Stortinget årets viktigste elbilvedtak

For folk flest

– Takket være en svært konkurransedyktig pris, vil nye Corsa gjøre elektrisk mobilitet tilgjengelig for mange nye kunder. Den blir en elbil for folk flest, lover Opel-sjef Michael Lohscheller.

Pris og endelige spesifikasjoner er foreløpig ikke kjent. Men Opel informerer om at elektriske Corsa kan bestilles allerede i første halvår av 2019.

Kort tid etter kommer ytterligere to helelektriske modeller:

Mokka X og Vivaro, begge skal være på plass i 2020.

Les også: Dette er elbilen konkurrentene må slå

Grandland-plugg

Neste år starter også produksjonen av den ladbare hybridversjonen av Grandland X. Den får 300 hestekrefter og firehjulsdrift. Riktig priset, blir dette garantert en bil som vil få fart på Opel-salget i Norge.

I forbindelse med den nært forestående 120-årsdagen, lister Opel opp et par av milepælene i deres stolte historie – som faktisk starter enda lenger tilbake, med produksjon av sykler og symaskiner på 1860-tallet.

I tillegg til å produsere ikoniske modeller som Laubfrosch, Admiral, Kadett, Rekord, Manta og GT, var Opel den første tyske produsenten som masseproduserte en bil med selvbærende stålkarosseri (Opel Olympia i 1935), de innførte katalysator som standard på personbiler i 1999 og de introduserte adaptive LED-lys i kompaktklassen med Astra i 2015.