UTSETTER lansering: Nissan Leaf kommer med en større patteripakke. Men ikke i år. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
UTSETTER lansering: Nissan Leaf kommer med en større patteripakke. Men ikke i år. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Komplikasjon etter arrestasjon:

Utsetter lansering av oppgradert Leaf

Lanseringen av Nissan Leaf med oppgradert batteripakke er utsatt, etter arrestasjonen av Nissans styreleder Carlos Ghosn.

Publisert Sist oppdatert

Det var ventet at Nissan skulle lette på sløret denne uka under et arrangement i Amsterdam og på bilutstillingen i Los Angeles.

Helt siden lanseringen av andre generasjon Leaf i vår har Nissan gått svanger med en større batteripakke. Spekulasjonene har antydet kapasitet på 60 kWh, mens dagens Leaf har et 40 kWh batteri.

Etter at styreleder Carlos Ghosn ble arrestert for økonomisk utroskap sist uke, har planene blitt kastet om.

Nå snakker vi trolig 2019 før det kommer en Leaf med mer enn 30 mils rekkevidde og mulighet for hurtiglading.

Les også: En av verdens mektigste bilsjefer sparket

Det er styremøte i Nissan-Renault-Mitsubishi-alliansen denne uka. Der står Ghosn-saken øverst på dagsordenen. Men det er liten grunn til å tro at Nissans elbil-strategi vil endres vesentlig selv om Ghosn forsvinner ut.

– Nissans strategi for utrulling av nye modeller og satsingen på intelligent mobilitet ligger fast, og den kommer vi til å følge videre. For oss er det business as usual, sier kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i Nissan Nordic.

I amerikansk motorpresse går spekulasjoner om at Leaf med større batteripakke vil koste ca. 6000 dollar (ca. 51.000 kroner) mer enn 40 kWh-modellen, men Nissan har ennå ikke satt prisene for det norske markedet.

Gitt konkurransebildet og de andre merkenes leveringsutfordringer er det all grunn til å tro at prisforskjellen på Leaf med liten og stor batteripakke blir større i Norge.

Les også: Leaf eller eGolf? Her er vår test