TREDJE GENERASJON: Populære Kia Soul kommer nå med rekkevidde på hele 452 km. Foto: Kia Motor

Lanserer tredje generasjon Soul:

Dobler rekkevidden og leverer i vår

Nå kommer Kia med tredje generasjon av Soul – elbilen som toppet listene over bruktimporterte biler til Norge i 2018. Med den største batteripakken får den lille bilen rekkevidde på ekstreme 452 km (WLTP).

Publisert Sist oppdatert

Soul Electric har vært en av Norges mest populære elbiler siden lanseringen i 2014, men det er særlig bruktimporten som har løftet bilen på registreringslistene. I fjor ble det nyregistrert 1469 eksemplarer av bilen, mens bruktimporten var på hele 3565.

Nå åpner Kia-importør Bertel O. Steen for reservasjon fra førstkommende mandag, dagen før bilen vises på bilutstillingen i Genève.

–  Vi vil få de første bilene i butikk i løpet av april, sier Irene Solstad, adm. direktør for i Bertel O. Steen.

Les også: Derfor kan denne småbilen bli en elbil-hit

Hurtiglading

Nye Soul kommer med to batteripakker – 64 kWt og 39,2 kWt. Og Kia lover 25 prosent bedre energieffektivitet enn på den utgående modellen. Med CCS-lading kan den hurtiglades fra 20 til 80 prosent på 42 minutter på 100 kW hurtiglader.

Men 64 kWt-batteriet tar bilen 452 km, vil det minste rekke inntil 277 km, i følge kjøretester etter WLTP-syklusen.

Den kraftigste motoren har 204 hk/150 kW, mens den minste har 136 hk/100 kW.

Les også: Leaf eller e-Golf – hvem er best?

Karakteristisk form

Bilen kommer med et nytt eksteriør, men designet er i grove trekk det samme som på de tidligere modellene – med den karakteristiske kasseformen. Nye e-Soul er 55 mm lenger enn forrige generasjon.

e-Soul har 315 liter bagasjerom, og kommer som standard med oppvarmede forseter og rattvarme – i tillegg til førerstøttesystemer som automatisk nødbremsesystem med fotgjengergjenkjenning, filskiftholder, tretthetsvarsel til fører og blindsonevarsel med varsling for kryssende trafikk bak ved rygging.

Kia e-Soul har varmepumpe og fem nivåer av regenerering.