SPENNENDE: Hyundai Nexo er en hydrogenelektrisk SUV som endte blant de 10 finalistene i «Årets beste bilkjøp», og som nå er i salg i Norge. Hyundai varsler at de vil satse enorme ressurser på denne teknologien framover. Foto: Hyundai Motor Norge

Hyundai satser alt på hydrogen mot 2030:

Gled deg, det blir mange av denne!

Hvis du, i likhet med Motor, har sansen for Hyundais hydrogenelektriske SUV, Nexo, så kan du glede deg: Hyundai forventer å produsere en halv million slike biler i året innen 2030.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag presenterte Hyundai Motor Group satsingen på hydrogenteknologi og hydrogenelektriske biler de neste drøye 11 årene.

I tillegg til å produsere sine egne merker, Hyundai og Kia, ønsker selskapet å utvikle systemer som også skal tilbys til andre produsenter i bil- og transportindustrien.

Innen 2030 er målet å produsere 700.000 hydrogenelektriske systemer årlig. 500.000 av disse er tiltenkt hydrogenelektriske biler.

I tillegg til bilindustrien, skal blant annet droner, skip, gaffeltrucker, generatorer og transportflåter dra nytte av teknologien.

Les også: Nexo i prøvekjøring – en av de beste

Hyundai fastslår at hydrogen er en sentral del av fremtidens nullutslippssamfunn, og ønsker selv å være en global leder innen brenselcelleteknologi.

– Vi vil utvikle vår rolle forbi bilindustrien og spille en sentral rolle i det globale samfunnets vei mot et utslippsfritt samfunn. Vårt arbeid med å gjøre hydrogen til en økonomisk bærekraftig energikilde vil bidra til dette. Vi har full tro på at hydrogenelektrisk kraft vil endre transportsektoren og bli en ledende økonomisk suksess globalt, sier Hyundai Motor Groups konserndirektør Euisun Chung.

Han forventer at verden vil etterspørre rundt to millioner hydrogenelektriske kjøretøyer i året innen 2030. Hyundai er allerede i gang med å bygge selskapets andre brenselcellefabrikk i Chungju i Sør-Korea. Denne fabrikken vil bidra til å øke produksjonen fra 3.000 hydrogenelektriske systemer i år, til 40.000 systemer i 2022.

Les også: Lover trygghet for hydrogenkjøperne

Nexo-start i høst

I høst startet salget av Hyundais hydrogenelektriske SUV, Nexo, her hjemme. Til tross for at det knapt finnes muligheter til å fylle hydrogen i Norge i øyeblikket, er dette en bil Motor mener var verdig en plass blant de 10 finalistene i «Årets beste bilkjøp», der VW e-Golf til slutt gikk av med seieren.

- Dagens nyheter fra Sør-Korea bekrefter at Nexo bare er begynnelsen på et nytt kapittel. Hyundai er en svært ambisiøs aktør globalt, og at det satses bredt på hydrogenelektrisk teknologi sender klare signaler om at vi er en ledende produsent av innovative løsninger og miljøbiler, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Les også: Toyota trapper opp hydrogensatsing