SNERTEN: Lille Honda e har infoskjerm fra dør til dør, rekkevidde på 200 km, og en inngangspris på 266.200 kroner i Norge. Foto: Peter Raaum
SNERTEN: Lille Honda e har infoskjerm fra dør til dør, rekkevidde på 200 km, og en inngangspris på 266.200 kroner i Norge. Foto: Peter Raaum

Første levering til neste sommer:

Honda e ruller ut mini-elbil

Honda e gjør klar for levering av sin lille elbil med den store infoskjermen fra neste sommer. Og prisen blir ikke så stor den heller.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Bybilen Honda e blir det japanske merkets introduksjon i elbil-segmentet.

Honda løftet tommelen fra prislappen under bilutstillingen i Frankfurt tirsdag.

Prisen på Honda e vil starte fra 266.200 kroner for versjonen med 136hk, mens en «avansert» utgave starter på 294.900 kroner og kommer med ytterligere spesifikasjoner og en økt motorytelse på 153hk.

Bilen vil også være tilgjengelig som leasing, med prisstart på rett under 3000 kroner måneden.

Honda sier selskapet har 40.000 interessenter på den lille bilen, men det er grunn til å tro at den norske andelen er noen lavere enn på større modeller.

Bilens rekkevidde blir på drøyt 200 km.

Honda e er den første serieproduserte elbilen Honda lanserer i Europa, og er det neste skrittet mot Hondas mål om at 100 prosent av salget i Europa skal elektrifiseres innen 2025, heter det i en pressemelding. 

Kunder i Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Norge vil motta de første leveringene fra sommeren 2020, ifølge selskapet.

Les også: Her er alle nyhetene fra Frankfurt-utstillingen