FOR FULLT TIL DET SISTE: Produksjonstakten ved Teslas hovedanlegg i Fremont var svært god frem til den måtte stenge 24. mars og hjalp Tesla til å sette ny rekord for et førstekvartal i et produksjonsår. Foto: Tesla Motor
FOR FULLT TIL DET SISTE: Produksjonstakten ved Teslas hovedanlegg i Fremont var svært god frem til den måtte stenge 24. mars og hjalp Tesla til å sette ny rekord for et førstekvartal i et produksjonsår. Foto: Tesla Motor

Bedre enn forventet:

Jubelkvartal for Tesla

Bilbransjen er i tidenes krise. Men Tesla slo i bordet med de beste resultatene for et førstekvartal noensinne natt til fredag, med 102.672 biler produsert og over 88.000 levert til kunder.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Tesla overrasket analytikerne positivt i første kvartal 2020.

Analytikerne forventet på forhånd at Teslas leveringstall for kvartalet ville være cirka 77.000 biler. I virkeligheten leverte den amerikanske elbilprodusenten 88.400 biler i løpet av januar, februar og mars. 

Leveransene fordelte seg på 12.200 Model S og X og 76.200 Model 3 og Y.

Ikke overraskende steg Tesla-aksjen i etterhandelen på de amerikanske børsene – opp nesten 18 prosent.

Annonseblokk (Motor.no_blokk_1)

Oppstart – og stopp

På grunn av koronakrisen var det stans i Tesla-produksjonen ved fabrikken Gigafactory 3 i Kina frem til 10. februar. På fabrikken i Fremont, California, har det ikke vært produksjon siden 24. mars.

Til tross for dette er det samlede produksjonstallet for kvartalet ikke mye lavere enn de nesten 105.000 bilene som rullet ut av Teslas produksjonsanlegg i fjerde kvartal 2019.

Her har selvsagt den gradvis økende produksjonen i Shanghai vært en god drahjelp.

Lanseringen av Model Y har ikke kunnet bidra mye ennå, leveransene til kunder begynte bare kort tid før produksjonsanleggene måtte stenge på ordre fra sheriffen i Alameda County, der Fremont-fabrikken ligger.

Les også: Slik er Teslas smittetiltak

Foran planen

I en uttalelse poengterer Tesla at Model Y-produksjonen ble igangsatt i januar og at kundene begynte å få utlevert bilene sine i mars, noe som var betydelig tidligere enn de opprinnelige planene. 

I tillegg skal produksjonen ved Shanghai-fabrikken ha nådd rekordnivåer på produksjonen til tross for problemene.

Tesla presiserer at tallene på utleveringer kan bli justert opp med noen hundre biler, da ikke alt papirarbeidet er ferdig ennå. Selskapet varsler videre at opplysninger om omsetning og kontantstrøm vil bli gitt når selskapets finansielle resultater for første kvartal skal annonseres om noen dager.