BRUDD: Volvo har sagt opp Bilia-avtalen.
BRUDD: Volvo har sagt opp Bilia-avtalen.

Selger Volvoer for milliarder:

Bryter avtalen med Nordens største bilforhandler

Volvo sier opp forhandleravtalen med bilforhandlerkjeden Bilia. Oppsigelsestiden er to år og gjelder både bilsalg og service.

Publisert

Bilias kommunikasjonssjef Dagfinn Asak bekrefter overfor NTB mandag kveld at selskapets norske filial har fått beskjed om oppsigelsen.

Etter oppsigelsesperioden vil Bilia fortsette å betjene Volvo-biler og fortsette å selge brukte biler av merket, fremgår det av en pressemelding fra selskapet som nyhetsbyrået TT gjengir.

Bilia er Nordens største bilforhandler og solgte i fjor nye Volvo-biler for cirka 6,4 milliarder svenske kroner i Sverige og Norge.

Det tilsvarer over 20 prosent av selskapets samlede omsetning på 29,5 milliarder kroner.

Bilia har rundt 5000 ansatte fordelt på 135 anlegg i Sverige, Norge, Tyskland, Luxembourg og Belgia.

Selskapet oppgir at de er etablert på Østlandet. I Sverige finnes Bilia på over 70 steder, med anlegg rundt Stockholm, Malmö og Göteborg, samt i Mälardalen og Skaraborg.

Tredje beste

Så sent som i slutten av oktober kunne Dagens Næringsliv melde at bilforhandlerkjeden i tredje kvartal leverte sitt beste resultat noensinne i Norge.

Omsetningen i kvartalet økte med 6 prosent til 1.945 millioner kroner. Det operative driftsresultatet økte ifølge avisa fra 48 millioner kroner til 123 millioner kroner.

– Historisk sett er dette de høyeste nivåene oppnådd for Bilia i Norge både akkumulert og i et enkeltstående kvartal, og dette til tross for en negativ valutaeffekt i år på nesten 10 prosent sammenlignet med i fjor, kommenterte administrerende direktør Frode Hebnes.

(©NTB)