BRA SOM BRUKT: Eiere av tre år gamle Nissan Leaf er de mest fornøyde av alle i dette segmentet, viser DJ Powers store undersøkelse.
BRA SOM BRUKT: Eiere av tre år gamle Nissan Leaf er de mest fornøyde av alle i dette segmentet, viser DJ Powers store undersøkelse.

Lite tull med tre år gamle Leaf:

Første elbil som vinner prestisjepris

Nissan Leaf er den mest problemfrie tre år gamle kompaktbilen, ifølge amerikanske J.D. Power. Det er første gang en elbil vinner denne klassen.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: J.D. Power utfører hvert år en grundig analyse av bilers holdbarhet, basert på eiernes erfaringer.

Resultatene fra det amerikanske selskapet har med årene nærmest blitt en fasit innenfor ulike former for forbrukeropplysning på det amerikanske markedet. Ikke minst bilmarkedet.

Mer enn 36.000 eiere av tre år gamle biler har denne gang vært med i undersøkelsen som ble foretatt i tidsrommet juli til november i fjor.

Og beste bil i kompaktklassen:

Nissan Leaf, med en score på 83 problemer per 100. bil. Det er 10 færre enn neste bil i klassen, Chevrolet Cruze – som ikke selges i Norge. På tredjeplass kommer Toyota Corolla.

Til sammenlikning har den beste bilen, uansett klasse, en score på 52. Ikke helt overraskende er dette Lexus ES.

Sammenfallende

– Dette viser med all tydelighet at Leaf holder et høyt kvalitetsnivå, og det sammenfaller veldig med erfaringene vi har i Norge. Leaf-kundene er faktisk de mest fornøyde kundene vi har, sier Nissans norske kommunikasjonssjef, Knut Arne Marcussen til Motor.

Også andre kvalitetsundersøkelser underbygger konklusjonen til J.D. Power. Leaf er en modell med svært lite feil. 

Og en utmerket representant for elbiler på et mer generelt nivå.

– Da Leaf kom, var det enkelte som stilte seg kritisk til blant annet batteriets levetid. Men etter snart 10 år på veien, ser vi at dette ikke er noe problem i det hele tatt, sier Marcussen.